Goran Bogicevic / Shutterstock

Vader schrijft pasgeboren zoon in bij Studentenwoningweb

'Je moet er tegenwoordig vroeg bij zijn'

De 35-jarige Philip beleefde gisteren de mooiste dag van zijn leven toen zijn vrouw een gezonde jongen op de wereld zette. Enkele minuten later verrichte hij meteen zijn eerste belangrijke daad als vader: hij schreef zijn zoon in bij Studentenwoningweb.

“Je moet er tegenwoordig vroeg bij zijn”, legt Philip uit. Hij scrollt door de kamers die momenteel beschikbaar zijn. “Een kamer in Diemen behoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden, maar je wilt voor je kinderen het allerbeste: een zelfstandige kamer met huurtoeslag, en niet te ver fietsen van de uni.”

Toch is Philip er niet helemaal gerust op: “Ik heb hier veel te laat aan gedacht. Het kind van de buren is nog niet eens verwekt, en die staat al 3 jaar ingeschreven. Maar ik heb mijn zoon al aangemeld bij de universiteit (Future Planet Studies, red.), dus ik hoop dat ‘ie alsnog voorrang krijgt. ”

Philip heeft het ook de komende dagen nog druk. Vandaag moet hij naar het gemeentehuis om zijn zoon aan te geven. Morgen gaat hij de navelstreng doorknippen.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

de persoon die dit artikel geschreven heeft, heeft zelf blijkbaar nooit een kindje gehad. Je kan de navelstreng niet een dag later nog doorknippen. De navelstreng gaat vanzelf los. En anders komt de placentakoek wel naar buiten. Als dat niet gebeurd is, dan is de moeder van het kindje al overleden

Reageer
gravatar

Hoe zo morgen? Moet hij nog een schaar kopen? Hij kan die navelstreng toch ook gewoon op natuurlijke wijze doorbijten. Zo doen wij het al vele jaren.

Reageer