Firma V / Shutterstock.com

Als millennials hun geld niet over de balk zouden smijten aan huur zouden ze gewoon een huis kunnen kopen

Van sparen heeft deze generatie kennelijk nog nooit gehoord

Millennials hebben het moeilijk op de huizenmarkt. Het lukt veel mensen die in de jaren ‘80 of ‘90 zijn geboren maar niet om een koopwoning te vinden. Maar aan wie ligt dat nu eigenlijk?

Als je ziet hoe millennials met hun geld omgaan, hoeven we geen medelijden met ze te hebben. Nadat hun salaris is betaald maken ze direct de helft over naar de huurbaas. Van sparen heeft deze generatie kennelijk nog nooit gehoord. Als je het aan dat soort dingen uitgeeft, kun je het net zo goed door de plee spoelen.

In steden als Amsterdam en Utrecht zijn millennials vaak bereid om meer dan 900 euro per maand te betalen voor een piepklein appartementje. Dan ben je gewoon roekeloos bezig. En dan nog verbaasd staan kijken als ze geen geld meer over hebben om een eigen huis te kopen.

Ze hebben hun salaris nog niet gestort gekregen, of ze togen alweer naar de huisbaas om hun zuurverdiende centen over de balk te smijten. Deze generatie heeft geen geduld, geen verantwoordelijkheidsgevoel en geen besef van de waarde van geld. Anders hadden alle twintigers onderhand al wel in een koophuis gewoond.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niks is betaalbaar. Ik zal nooit een huis hebben want ook mij kost het 900 pm . Het is niet onze keus. De prijzen moeten gewoon omlaag en hetzelfde geld voor huur. Wanneer ik 1800 verdien pm en ik wil een huis van 700 euro huren, meer dan zat maar kan niet want moet 3 maal de huur verdienen voor ik in aanmerking kom. Je hebt geen vriendin dus je moet op je 30e met een vriend gaan wonen. Mijn ouders hielpen mij hieraan waar ik nu zit maar weg kom ik niet. Zij huurden vroeger toen ik klein was voor 600 gulden een heel huis, waar komen die onzinprijzen vandaan. Screw de woningmarkt, de euro en de gemeentes dat ze hier niks aan doen. Ik ben verdomme 30 en kan nergens heen.

Reageer
gravatar

Laten we dit voorleggen aan Bernhard jr (die met die blitse bril!).

Hij heeft 500 pandjes in Amsterdam (dankzij mams haar geld, wat weer van ons kwam) en kan vast wel wat regelen!
Is ‘ie ons wel verschuldigd, toch?

Reageer
gravatar

Typisch gevalletje “kleine lettertjes niet gelezen”. Daar staat duidelijk dat het een huurcontract voor onbepaalde tijd betreft. Dus altijd betalen, nooit iets krijgen. Simpel.

gravatar

Pfft eigen millennials eerst.
Straks pikken die randstedelijke millennials Alle betaalbare woningen in.
Voor je het weet gaan ze dan ook nog zeuren over aardbeving schade en ook nog onze sympathie inpikken.

gravatar

Het zijn niet millennials die hun geld over de balk smijten aan huur. Dat is veel te generaliserend. Het zijn die achterlijke randstadse millennials die hun geld over de balk smijten aan huur.

Dat zijn ook die lui die ons het traditionele sinterklaasfeest willen afkappen.

Corrie.

Reageer