Shutterstock / TasfotoNL

Eric ontwijkt file en rijdt binnendoor via Oost-Roemenië

'Nu maar hopen dat niemand deze route ontdekt'

De 44-jarige Eric had geen zin om vanochtend wéér in de file te staan. Hij rijdt daarom binnendoor via Oost-Roemenië. Momenteel bevindt Eric zich in de buurt van Bârlad.

“De A2 stond vast, dus toen ben ik afgeslagen bij Vianen. Vanaf daar ben ik via de provinciale weg en een karrenspoor terechtgekomen in Oost-Roemenie. Ik kon zo doorrijden. Nu maar hopen dat niemand deze route ontdekt, anders staat de Bulevardul Republicii straks vol met mensen die knooppunt Everdingen willen vermijden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Oost-Roemenië zijn wel degelijk autowegen met vrije kruisingen, aangelegd met EU-geld, heb ik tijdens mijn fietstocht in 2012 ontdekt. Inderdaad filevrij, pas in het dorp een ezelkar te zien. Niets mis met files trouwens, men staat er hier zelfs voor in de rij

Reageer
gravatar

Die files tegenwoordig. Geef mij maar ouderwetse verkeersopstoppingen.
Die zijn zeldzaam en als er zijn, zijn ze ook nog eens korter.

Reageer
gravatar

Weinig mensen weten dat het een gallicisme is (uit Frankrijk, weet u wel?) dat ‘draad’ betekent, of zeg maar een rij.
In Frankrijk gebruiken ze dat woord er niet eens voor. Moet raar klinken voor hen. Net zoals ‘bonbon’ daar geen chocolaatje is, maar een snoepje.

Mislukte imitaties dus.

gravatar

Werkt dat navigatiesysteem eigenlijk wel in Oost-Roemenië? Mensen rijden daar in door midden gezaagde auto’s die worden getrokken door ezels. Waar komt de stroom voor de bijladers vandaan?

gravatar

Dank je Paulus.
Ik was juist blij van mijn sjoemel VW af te zijn, en in het oostblok zijn ze er dolblij mee. Waarschijnlijk omdat het onderhoud daar vele malen goedkoper is, door gebruik te maken van gratis, ‘geleende’ onderdelen en lage loonkosten.

gravatar

Wij van de Europese Unie zijn groot voorstander van het vrije keer van goederen en personen, dus wij juichen initiatieven als deze van harte toe! Maar dat doen we ook weer al niet te hard, want inderdaad, stel dat iedereen Erics voorbeeld gaat volgen. Dan heb je straks overal in de EU Nederlandse toestanden.

Reageer