Romaine, Khamtran, Mary_R_Smith / Wikimedia, Pixabay

Amsterdam aast op Tower Bridge en Big Ben

‘Goed voor het toerisme’

Maandag haalde Amsterdam het prestigieuze Europees Medicijnagentschap binnen, dat vanwege de brexit niet in Londen kan blijven. Vandaag werd bekend dat Nederland aast op nog meer instellingen uit Londen. Op het verlanglijstje staan onder andere de Tower Bridge en de Big Ben.

“De Big Ben zou absoluut een toevoeging zijn voor onze hoofdstad”, vindt lobbyist Wouter Bos. “Bovendien brengt zo’n toren allemaal werkgelegenheid met zich mee. Iemand zal die klok toch moeten luiden.” Bos heeft al wel een plek in gedachte voor de bekendste toren van Engeland. “De Bijlmer zou perfect zijn. De hele wijk zou profiteren van zo’n grote toeristische attractie.”

Volgens Bos biedt de brexit nog meer kansen om instituten uit Groot-Brittannië naar Nederland te halen. “Harrods kan mooi het gat opvullen dat het faillissement van V&D heeft veroorzaakt, Manchester City kan in de plaats komen van Ajax en Keeping Up Appearances in de plaats van Toren C.”

Bos heeft stiekem ook nog een persoonlijke wens. “Hoe leuk zou het zijn als we die wachters bij Buckingham Palace naar Nederland zouden halen? Je weet wel, die mannetjes die nooit lachen, ook niet als je ernaast gaat staan en gekke bekken trekt. Ik kan niets beloven, maar met een beetje geluk staan ze binnen afzienbare tijd Amsterdam Sloterdijk op te fleuren.”

Amsterdam heeft al een eerste tegenvaller te verwerken gekregen. Vanmorgen werd bekend dat de nulmeridiaan van Greenwich naar Bratislava gaat.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

U doelt op de Glorious Revolution van 1688? Een gebeurtenis die een langdurige periode van groei en bloei inluidde alsmede de parlementaire rechten en plichten steviger verankerde en natuurlijk een ruimer beleid gevoerd werd ten aanzien van religieuze vrijheden in het nog grotendeels feodale Engeland. Het geldt tevens als de laatste succesvolle invasie van dat land. Dat lust naar meer.

gravatar

Oeps! wat slordigheidjes.
correctie:
Liever een moskee dan de Big Ben:
Ieder uur slaat dat grote ding en op de kwartieren tot het volgende uur, nog eens een paar van die jengelbellen.
?

gravatar

Alles goed en wel zijne doorluchtige sire, maar het gevolg is dat Amsterdam louter bevolkt zal worden door buitenlandse hotemetoten en rijke Nederlanders die enkel nog in stoonkoleninglies met elkaar praten. Plus uiteraard horden gelukzoekers, bedelaars, vluchtingen en Ubertoeristen, die weinig te makken hebben.

gravatar

Prachtig toch, om een paar miljoen startkapitaal mee te krijgen van mams, uhh de overheid, eigenlijk het Nederlandse volk!
Zo gul!!

Wat vinden jullie van mijn gigantische bril en stoppelbaard?
VET KOEL toch?!

Bernard jr

gravatar

Eens. Dat rad – dat overigens met Nederlands staal is gemaakt – kan daar mooi blijven staan. Dat kunnen die Engelsen best zelf exploiteren. Wij skimmen wel off the top.