Kuebi / Wikimedia Commons

Wie zijn de mogelijke opvolgers van Merkel?

Dick Advocaat vaak genoemd

Tot voor kort leek het onmogelijk, maar door het mislukken van de kabinetsformatie wordt er in Duitsland serieus rekening gehouden met het vertrek van Angela Merkel. De grote vraag is nu: wie zou haar na al die tijd kunnen opvolgen? Wij zetten de kansrijke kandidaten op een rij.

1. Dick Advocaat
Als tijdelijke oplossing wordt de naam van Dick Advocaat genoemd. De ideale tussenpaus is na zijn avontuur bij het Nederlands elftal weer beschikbaar voor een nieuwe uitdaging. Veel Duitsers vrezen echter dat Advocaat meteen weer vertrekt als hij een lucratieve aanbieding als emir van Qatar krijgt.

2. Mark Rutte
De geruchten dat Rutte na zijn premierschap een Europese positie ambieert doen al langer de rondte, en welke positie is nou Europeser dan die van bondskanselier van Duitsland? Met zijn ervaring in het bij elkaar houden van mogelijke coalities lijkt deze functie hem op het lijf geschreven. Mogelijk probleem: zijn eigen kabinet is nog niet gevallen.

3. @EdRaket64
Deze Twittergebruiker had de afgelopen jaren veel kritiek op het beleid van Merkel. Dit is zijn kans om te bewijzen dat hij het beter kan. De vraag is echter: accepteren de Duitsers een wit eitje op een blauwe achtergrond als hun nieuwe leider?

4. Martin Schulz
Als je niet vies bent van een gokje zou je je geld kunnen inzetten op SPD-leider Martin Schulz. De kans dat hij Merkel opvolgt is verwaarloosbaar, maar als hij zich ontpopt tot het Leicester City van de Duitse politiek kun je daar aardig aan verdienen.

5. Leicester City
De kans dat de Engelse kampioen van 2016 bondskanselier van Duitsland wordt is klein, maar bij de bookmakers staat de club nog net boven Martin Schulz.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gezien de Duitse afkomst van de Nassaus en de Duitse echtgenoten van de laatste drie generaties koninginnen lijkt het mij inderdaad tijd om onze grenzen te verruimen met hun vaderland.

Als nieuwe naam stel ik voor: het Heilige Protestante Rijk. Alex en Maxi worden dan uiteraard bevorderd tot keizer en keizerin.

Door bijeenvoegen van beider vlaggen ontstaat een regenboogvlag, die de verbondenheid van onze volkeren illustreert.

gravatar

Of z’n vrouw, Margarita Maria Beatriz prinses de Bourbon de Parme!

Pardon ex-vrouw.

Maar ze zijn daar stiekem toch wel gek op adel, koninklijke familie, en dergelijke klaplopers.

Ze heeft alleen niet helemaal het ‘postuur’ van een ‘politiek zwaargewicht’ als Merkel.

Ook oppassen met punaises in de muur.