DefenseImagery.mil / Wikimedia Commons

Mugabe: ‘Helaas niet de tijd gekregen verkiezingsbeloften waar te maken’

Afgetreden president had grote plannen met Zimbabwe

Robert Mugabe noemt het ‘jammer’ dat hij zijn ambtstermijn als president van Zimbabwe niet kan afmaken. Hij heeft daardoor tot zijn spijt niet de tijd gekregen om zijn verkiezingsbeloften uit 1980 waar te maken.

“Doordat ik nu mijn politieke verantwoordelijkheid moet nemen, kan ik een groot deel van mijn plannen niet ten uitvoer brengen. Dat betreur ik”, laat Mugabe in een verklaring weten. “Helaas regeerde de waan van de dag. Het gaat een paar decennia wat minder en daar word je meteen op afgerekend. Maar goed, zo gaat dat in dit vak.”

Helemaal opgeven doet de oud-president overigens niet, want hij sluit niet uit dat hij zich bij de volgende verkiezingen weer kandidaat zal stellen. “Dat ben ik mijn achterban verplicht.” Analisten houden er echter rekening mee dat Mugabe een baantje voor zichzelf regelt in Afrika.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Robert Mugabe hoeft zich geen zorgen te maken over zijn verkiezingsbeloften. Ze worden wel door de nieuwe regering overgenomen. Het zijn namelijk allemaal dieven.

In de beschaafde wereld hebben we democratie en in Afrikaanse landen hebben ze een kleptocratie.

Ja, en zo is het. En al ga je nou op je hoofd staan, zo blijft het.

Corrie.

Reageer
gravatar

Deze man is een voorbeeld voor alle 50-plussers die knokken voor hun politieke voortbestaan. Ik heb een motie ingediend om naast de kersverse vlag in de Tweede Kamer een reusachtig portret van good old Robert te plaatsen.

Reageer
gravatar

Veldwachter Snor,

Robert Mugabe een moordenaar? Ben je helemaal een haartje betoeterd.

Hij kreeg In oktober 2015 de Confuciusprijs voor de Vrede, die ook wel de Chinese “Nobelprijs voor de Vrede” wordt genoemd.

Hij kreeg de prijs omdat hij “met energie heeft gewerkt aan de zoektocht voor wereldwijde harmonie en zijn best heeft gedaan om de welvaart van de bevolking in Zimbabwe te verbeteren”.

Bron: Wikipedia (redelijk betrouwbaar)

gravatar

Vergeet niet dat de teller bij Mnangagwa liep, niet direct bij Mugabe.
Die teller stond overigens op minstens 20.000.

Ben toch zó benieuwd wat Mnangagwa nu voor goeds aan Zimbabwe gaat brengen!
Nouja goeds, dat is meer wat Mnangagwa er UIT gaat halen.

gravatar

Euh, nou, toch wel. Dat boek werd in 1949 uitgebracht. Robert Mugabe was toen 25. Maar belangrijker: ‘Kleine Greetje Uit De Polder’ van Eddy Christiani werd in dat jaar uitgebracht.