NOS

‘Dit is geen militaire staatsgreep’, aldus man in tank

‘Mensen oordelen zo snel’

De woning van president Mugabe is net als veel andere overheidsgebouwen omsingeld door het leger, maar volgens een man in een tank is er geen sprake van een militaire staatsgreep in Zimbabwe: “Mensen oordelen zo snel. Ik zit hier gewoon in een tank, laat me lekker.”

Ook een man in legeruniform die zojuist de staatsomroep heeft gekaapt vindt het veel te vroeg om conclusies te trekken: “Typisch weer de media. Ze zien het leger het presidentieel paleis omsingelen met tanks en pantservoertuigen en ze gaan er meteen vanuit dat het wel weer een militaire coup zal zijn. Dat is aan de rechtsstaat om daarover te oordelen, lijkt mij.”

De angst dat Zimbabwe met een militaire staatsgreep zou kunnen afglijden naar een autocratisch regime dat systematisch mensenrechten schendt, wordt dan ook resoluut van de hand gewezen door een man met een machinegeweer: “Dat ligt hier allemaal veel genuanceerder. Enfin, ik ga even de minister van financiën oppakken.”

De overige honderden militairen waren niet bereikbaar voor commentaar.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tuurlijk is dat geen staatsgreep. Net zo min als een speedbootje van een miljoen van graaierige hebberigheid getuigt. Of 22 keer per jaar op vakantie idioot is evenals schoentjes kopen in Buenos Aires en erheen vliegen met andermans vliegtuig van griezelige verkwisting getuigt… oh, née we hebben het toch niet over ons Koninklijk Huis? Hier, in onse bananenmonarchie is alles kits, maar in Afrika is het een graaibende!

Reageer
gravatar

Puur racisme dat hier een foto van een gekleurde man wordt gebruikt terwijl iedereen weet dat deze coup met scheiding van een blanke man afkomstig is!! De zwarte piet wordt weer aan een Afrikaan toebedeeld.

Reageer
gravatar

Inderdaad, het is typisch iets voor de mainstream witte media om zwart-wit te denken. Laat die jongens even lekker hun gang gaan en concentreer je op de dingen waar het écht om gaar, zoals: is Sinterklaas een feest voor kinderen of voor volwassenen?

Reageer
gravatar

Ach ja., zwartjes aan de macht in Afrika en militaire staatsgrepen. Dat hoort nu eenmaal bij elkaar. Omdat ze zo corrupt zijn kunnen ze niet hun eigen land besturen.

We worden door ze voor de gek gehouden met hun infantiele praatjes. Kijk maar hier in Nederland naar de Zwarte Piet-discussie.

Het beste voor Afrikaanse landen is dat ze weer een kolonie van West Europese landen worden.

#MeCorrie.

Reageer
gravatar

“De angst dat Zimbabwe […] zou kunnen afglijden naar een autocratisch regime dat systematisch mensenrechten schendt” is volledig ongegrond. In die situatie zit het land immers al jaren.

Reageer
gravatar

In Zimbabwe is Bitcoin in.
De Speld schreef hier vlak voor al: investeer nu in Bitcoin.
Sinds 2009 heeft Zimbabwe geen eigen munteenheid meer. Een inflatie van 500 miljard procent.