Al Jazeera English / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Zimbabwanen vernietigen graanoogst als laatste eerbetoon aan Mugabe

‘Zo had hij het gewild’

In heel Zimbabwe hebben boeren vandaag hun graanoogst vernietigd als eerbetoon aan Robert Mugabe. De oud-president van het land overleed vannacht op 95-jarige leeftijd.

“Mugabe heeft niet alleen gestreden voor een onafhankelijk Zimbabwe, maar heeft heeft zich ook altijd hard gemaakt voor een tekort aan voedsel voor de bevolking”, legt de 34-jarige boer Juma uit. “Het is aan ons die strijd na zijn dood voort te zetten. Geen eten voor normale mensen.”

De 69-jarige Jaafar uit de hoofdstad Harare kan zich nog herinneren hoe Zimbabwe onder de leiding van Mugabe veranderde van de graanschuur van Afrika naar een van de armste landen van het continent. Hij is vandaag naar het achterland getrokken om te zien hoe boeren hun akkers in de hens steken. “Zo had Mugabe het gewild.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vanaf 1980 heeft die ouwe gek het land naar de afgrond geholpen van het rijkste land tot grootse armoede met 90% werkloosheid.de enige genoegdoening voor die arme mensen is die ouwe aan de haaien voederen.

Reageer
gravatar

Ik zag vandaag ook weer een stel Duitse jongens, blond en dik oude stempel met 1 soort donkerbruin zwart type dat me sluw en vijandig aankeek. Of hij uit een laboratorium kwam of niet weet ik niet. Uit solidariteit (zie Vietnamoorlog) heeft Duitsland kennelijk ook veel Vietnamezen opgenomen die naar Nederland afzakken.

gravatar

Bij dit ‘eerbiedwaardig staatshoofd’ was het een 2-fasenkwestie.
1. Zakken vullen, bloedzuigend op de eigen bevolking.
2. Zakken legen, in het buitenland, op een bankrekening, of voor een krankzinnig duur jacht, of trits protsauto’s, -huizen, -kleding, -juwelen, …

Heel anders is het voor het produkt van de gemiddeld 5 kinderen per vrouw in Afrika, temidden van neergepleurd plastic, kaalgestookte woestijn. Die komt hier vooral halen als dobberneger, inklimmer, hekbestormer, zwartrijder, winkeldief, enzovoorts.

En dan zijn we nog zo gek om ze netjes op te vangen ook.

gravatar

Verstandige mensen, die Zimbabwanen. Die doen tenminste iets aan de overbevolking. Daar kunnen Nederlanders nog een voorbeeld aan nemen. Ik zeg: eigen PVVers en FdVers eerst. Dat past perfect in hun joods-christelijke traditie (ik zal hen elk decennia een seconde of twee herdenken om hun martelaarschap) en bewijst weer eens de superioriteit der boreale cultuur.
Maar als voedseltekorten te lang duren mag men ook van de Rembrandttoren, Delfse Toren, Hoftoren, Tilburgse Westpoint, Martinikerk, St. Servaas of Enschedese Schielandtoren afspringen. Wie allemaal overleeft krijgt een erekruisje. Uiteraard is het gebruik van hulpmiddelen als parachutes niet toegestaan.

Reageer
gravatar

Hmm, effectiever om (foute) asielzoekers en illegalen terug te sturen, of minstens het land uit te schoppen.

En wat minder open te staan voor de massa-instroom van Oost-Europeanen, en helemaal de roofbendes natuurlijk.

Hebben we gelijk het probleem van woningnood niet meer.

Geldt trouwens ook voor al die buitenlandse studenten.

gravatar

Nog een mooie kans om een paar ‘blankes’ (ja-ja, ZA-term) te vermoorden of minstens van hun boerderij af te zetten.

Hoe staat het trouwens met de korruptie?
‘Boert’ Ramaphosa een beetje lekker?

Reageer
gravatar

Wat, heb je oneerbare plannen dan? Corrie, geef die vieze oom van je eens een stevige cirkelende karatetrap op zijn balletjes. Dan daalt zijn hormoonspiegel wel voor een tijdje.