luxorphoto / Shutterstock.com

Artiest wil imago van kindsterretje loslaten en zich richten op drugsverslaving

'Ik wil dat mensen me gaan zien als die man die laveloos over straat loopt op zoek naar heroïne'

We kennen Ramon van der Vlies allemaal als het vrolijke kindje in het konijnenpak met het aanstekelijke liedje ‘Hupsie Flupsie’. Maar nu hij de 18 is gepasseerd wil hij af van het imago van een kindsterretje, en zich volledig richten op een hardnekkige drugsverslaving die de schade van zijn kortstondige roem moet verdringen.

“Natuurlijk, vroeger was ik dat olijke jongetje dat ‘Ik ben een klein konijntje, hupsie flupsie hopsasa’ zong, maar dat ben ik niet meer”, vertelt Ramon in een openhartig interview met LINDAnieuws. “Nu ben ik een volwassen man die zichzelf de vernieling in helpt. Ik ben gewoon verder gegaan met mijn leven en ik wil dat andere mensen dat inzien.”

Vanuit zijn politiecel vertelt Ramon hoe hij zijn nieuwe leven voor zich ziet: “Ik wil dat mensen me gaan zien als die man die laveloos over straat loopt op zoek naar heroïne om te vergeten dat ik gedurende mijn jeugd onder een veel te hoge druk heb gestaan van mensen die financiële belangen hadden bij mijn carrière, en dat als mensen me dan op straat aanspreken dat ze dan zeggen ‘sorry ik heb geen kleingeld bij me’ in plaats van ‘hé ben jij niet dat jongetje van Hupsie Flupsie?’ Dat lijkt me heel mooi, maar goed, eerst nog vrijkomen natuurlijk.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb reeds de exclusieve rechten op zijn officiële biografie geregeld, die in 2075 verschijnt (op een nog uit te vinden informatiedrager). Ik verklap alvast dat er een heel hoofdstuk is gewijd aan zijn persoonlijke zorgrobot, die hem in de jaren 40 op de been helpt.

Reageer
gravatar

Tip.

De werkloosheid onder de jeugd is een groot probleem. Vooral de afwezigheid van ZINVOL werk laat velen zinloos en alleen achter. Maar bij vakantieparken van De Roompot op Schouwen-Duiveland zie ik nog weleens volwassenen of opgroeiende tieners of twintigers in een konijnenpak folders staan uitdelen. Dus misschien zou hij daar eens kunnen solliciteren. Ze zeggen dat het goed is voor de werkgelegenheid. Een unieke kans. Het biedt zingeving over de reden van ons bestaan.

Reageer
gravatar

De Wereldleraar staat bekend om zijn betrokkenheid bij de armen en verdrukten en de opgroeiende jeugd van de wereld zonder doel in hun leven. Tal van sociale projecten heeft hij gestart.