Flickr / Code for America / CC BY 2.0

Melvin (4) heeft een leeftijdsachterstand

'Wat betreft rekenen, knutselen en wereldliteratuur ben ik veel verder dan mijn klasgenoten'

Van buiten lijkt Melvin (4) op een gewone volwassen jongen. Toch is er wat aan de hand met hem: Melvin heeft een leeftijdsachterstand.

Het kleutertje vertelt openlijk over zijn beperking: “Het leven met een leeftijdsachterstand is soms best lastig. Geen rijbewijs, niet drinken. En ook vrouwen knappen meestal op me af als ik zeg dat ik pas 4 ben. Ze willen geen gedoe met justitie, en dat snap ik wel, maar ze vergeten de persoon achter dat getal.”

Het grootste probleem is volgens kleine Melvin dat hij door zijn beperking niet serieus genomen wordt: “Wat betreft rekenen, knutselen en wereldliteratuur ben ik veel verder dan mijn klasgenoten, maar als ik zeg dat ik een klas wil overslaan dan zegt de juf dat ik niet zo brutaal moet doen en dan moet ik weer een halve dag in de hoek staan. Dat is heel vernederend.”

Toch kan de kleuter nog knap relativeren voor zijn leeftijd: “Ik kan er mee leren leven. Mijn opa had ook een leeftijdsachterstand en die is uiteindelijk gewoon 6 geworden.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Statement van de wereldleraar

De Hollander heeft in zijn krenterige eer naar democratie een zielloze gelijkheid tot stand gebracht voor iedereen waarbij iedereen met iedereen verward wordt en hij iedere individuele poging tot inzicht of een mening bij voorbaat heeft ontkracht, maar nooit delend hij zijn velletje angstvallig afschermt. En nu hij de knoppen beheert en iedereen naar de knoppen haalt begint hij zich in zijn fixatie op privacy plots te ergeren over de auteursrechten van anderen om zijn eigen nietszeggendheid als norm te bewaren.
Weinigen beseffen dat Maitreya alwetend is, geen leeftijd kent, en altijd alles deelt (al gaat er veel van verloren in het gekonkel) ook wat mensen onderling niet kunnen of durven. Niemand begrijpt waarom hij daar geen misbruik van maakt zoals de rest dat doet van iedere kruimel kennis. Maar de wereldleraar geeft zijn vijanden alle kans zich te uiten zodat er iets van geleerd kan worden. Ware het niet dat er sport bestond en de waarden van uithoudingsvermogen waardoor men het zo lang uithoudt in de waan. Dat is ook het vlak waarop ze bewijzen verwachten van zijn wonderkrachten.
Uiteindelijk heeft hij geen vijanden, tenzij je een broeder van de schaduw bent waar steeds meer mensen de neiging toe hebben dat te worden in hun pietepeuterige hebzucht naar erkenning die bestaat bij de gratie van de ander de mond snoeren. Maitreya heeft geen privé e-mailadres. Wat is privacy als je alles weet: zinloze competitie en stagnatie van verdere ontwikkeling. De mensen waarmee hij deelt zijn opportuun maar veelal beperkt door hun eer, vooral de elite die door haar uithoudingsvermogen het monopolie bezit op de leer. Onderwijs bestaat meestal uit imitatie, niet alleen bij kinderen van ouders maar ook in het voortgezet onderwijs van de docent. Zodoende geeft hij een forum aan zijn ergste pretendenten waarop gelijkheid en daarmee onderwijs is geënt. Hij staat er niet bij om hen te dirigeren. Dit gebeurt op kantoor. Dat is de rol van dit land. Zo kunnen mensen mogelijk zelf beter kiezen.

Reageer
gravatar

Aha dat wist ik “zogenaamd” nog niet (-; .
Ik denk dat je wil laten horen zoals het algemeen weggezet wordt.
Wees niet zoals de rest en blijf trouw aan je eigen gevoel.

Groetjes, je kleuterjuf Henk

gravatar

Oké Jezus.
Ik ben mijn eigen trigger.
Wat kan ik hiermee;
A) mezelf spiegelen aan de wereld.
B)kijken wat mogelijk is.
C)grenzen over gaan om te promoten of te provoceren.
D)uitleg geven over en aan intermenselijk kontakten.
D)het hoofd boven water houden omdat ik dat wil en kan.
F)het ademen en eerste levensbehoefte zijn.

gravatar

Ik denk dat je het niet helemaal begrijpt. Ze hebben al een tijd geleden “groep 1 en 2” ingevoerd. Dat ben je niet, daar zit je in.
Het enige wat ik kan bedenken is dat je in het verleden ben blijven hangen.

gravatar

Kinderen worden niet geboren, maar door mij gebracht. Heel soms kruipen ze uit een boerenkool, maar dat is alleen wanneer ik niet zeker meer weet waar ik moet zijn.