Shutterstock / Frederic Legrand

Bono: ‘Ik hoop dat alle kinderen in Afrika ooit een winkelcentrum in Litouwen kunnen bezitten’

U2-zanger komt op voor fiscale uitwijkroutes voor de aller armsten

Volgens Bono moeten mensen in Afrika moeten dezelfde kansen krijgen om belastingen te ontwijken als inwoners van rijke landen. De U2-zanger en filantroop wil het gebrek aan fiscale uitwijkroutes voor de allerarmsten op de kaart zetten.

“Kinderen in Afrika kunnen alleen dromen van een ingewikkelde constructie waarmee ze via holdings op Guernsey en Malta geld kunnen investeren in vastgoed waarover ze maar 5% vennootschapsbelasting hoeven af te dragen. Ik hoop op een wereld waarin alle kinderen in Afrika een brievenbus op de Keizersgracht en een winkelcentrum in Litouwen kunnen bezitten.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bono, de man die ik ook heel hoog had zitten, is afgegeleden naar een bankier die het liefst helemaal niets meebetaald aan de samenleving, maar voor het oog van de camera zich gedraagt als een filantroop. Alles voor zichzelf houden en vervolgens dit lopen roepen. Walgelijk..

Reageer
gravatar

Zoals ik op uitnodiging van Zen in ‘t Veld, een idealist, al had betoogd tegen: het is een kwestie van goed universitair onderwijs.
In de toekomst gaan we toe naar een studierichting voor iedereen, die individueel bij je past.
Iedere student mag dan zelf een kindje uit Afrika adopteren waar hij zelf, in termijnen, voor mag betalen. Van te voren kan hij/zij dan via een voorschot gelijk vader of moeder worden. Van belang is het ook China hierin te betrekken, want China is al de grootse wereldeconomie. Dus hebben we veel Chinezen nodig willen we niet achterop raken.

Reageer
gravatar

Song for Bono

There comes a time when taxman heed a certain greed
When the rich must come together as one
There are people dying
And it’s time to lend a hand to die
The greatest gift of all
We can’t go on pay tax day by day
That someone, somehow will soon make a change
We are all a part of money”s little family
And the truth, you know
Money is all we need
We are the world, we are the riches
We are the ones who make our brighter day
So lets start taking
There’s a choice we’re making
We’re saving our own lives
It’s true we’ll make us better days
Just you and me
Hide your income so they’ll know that you are greedy
And jour live will be stronger and free
As money has shown us by turning poors to slaves
So we all must lend a helping hand

Reageer
gravatar

Wat een walgelijk en ontevreden stuk vreten zeg!

Tijdens optredens staat meneer zichzelf ongegeneerd te laven, wanneer tienduizenden hem in volledige delirische uitzinnigheid staan toe te juichen, wanneer hij weer eens zijn best heeft gedaan om ‘Still haven’t found what i’m looking for’ te kwelen.

Er komt alleen maar onzin uit die vent; bah!

Bij deze stel ik voor om ‘m bij de enkels te pakken en ‘m helemaal leeg te schudden. Vervolgens door die brievenbus op de Zuidas naar buiten proppen en hem per direct op transport te zetten.

Reageer
gravatar

De belastingen zijn altijd van primair belang geweest voor de afgunstige ‘gewone’ man die naar verhouding van zijn bezit soms even erg is en die evenzeer te veel bezit, op cultuur na. Zo heeft ook iemand als Bono heeft zich op andere zaken gericht toen de aard van liefde duidelijk werd van zijn publiek en op welk vlak dat zich met hem identificeerde.