NOS.nl

Halbe Zijlstra neemt zwarte pieten mee op eerste dienstreis

'Ik wil dat mensen ons land weer serieus nemen'

Halbe Zijlstra zal tijdens zijn eerste dienstreis vergezeld worden door een entourage van zwarte pieten. De kersverse minister van buitenlandse zaken wil op die manier mensen uit andere landen kennis laten maken met de Nederlandse cultuur.

De zwarte pieten zullen Halbe Zijlstra bijstaan tijdens al zijn reizen, maar de minister benadrukt dat ze er niet alleen voor de sier zijn. “De zwarte pieten zullen veel belangrijk werk verzetten. Ze notuleren, geven advies, bereiden bilateraaltjes voor, en delen snoep uit aan regeringsleiders. Dat doen ze bovendien allemaal onbetaald, dus de belastingbetaler is nog voordeliger uit ook.”

Voor Zijlstra is het meenemen van de zwarte pieten een unieke kans om Nederlandse waarden in het buitenland onder de aandacht te brengen. “Ik wil dat mensen ons land weer serieus nemen, dat ze ontzag en bewondering hebben voor wat we hier hebben bereikt. En hoe kan dat nou beter dan door met een boot vol zwartgeschminkte kerels de wereldzeeën over te varen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nederland het land van bijna 15 miljoen simplisten, die geen belasting verlaging willen afgelopen jaar.Geen zwarte piet, de enige die tot nu toe de arme kinderen van een cadeautje voorzagen.
Trouwens voor een zwarte, bruine, witte kleur kun je bij geboorte niet kiezen.
Op je gekregen kleur dien je trots te zijn want die heb je gekregen en draagt bij tot een kleurrijke gemeenschap.
Als mensen ze maar aardig zijn en vanuit hart en ziel hun naasten benaderen.
Zwarte pieten discussie-die bestaat gelukkig alleen in het rijk waar mensen, die mensen medici misbruiken met gebruikmaking van de euthanasie wet en democratisch mogen doden (als eerste op deze Aarde – Waar homo’s niet alleen terecht dezelfde rechten hebben, maar dan ook nog eens met elkaar willen trouwen- dit moet je juist niet willen omdat het niets wezenlijks toevoegd en je er later zelf de klappen voor op zal moeten vangen.
Halbe Zijlstra heeft zijn visie met een prachtige eigen visie verwoord.Het zal mij niet tot een VVD-er maken, maar ik besef nu beter als ooit, dat men met Halbe Zijlstra bij de VVD voor de toekomst geen zorgen hoeft te maken. Hij maakt hopenlijk de SP-GROEN LINKS- PVDA-wakker, hopenlijk nog op tijd.

Reageer
gravatar

Natuurlijk klopt het verhaal niet dat zwarte pieten inbreken en kado’s achterlaten. Dit is te lezen in de misdaadstatistieken en te herleiden uit programma’s zoals opsporing verzocht. Het verhaal zou ook te mooi zijn om waar te zijn. Ik ben tegen discriminatie en ook tegen de zogenaamde positieve discriminatie.

Reageer
gravatar

Eerste dienstreis gaat naar Friesland. De reden daarvoor is drieledig volgens Halbe:
1.Ik ken Friesland zeer goed.
2.Friesland zal niet schrikken van Zwarte Pieten, want die kennen ze daar al.
3. Bij de formatie is afgesproken dat Sigrid Kaag al het buitenland buiten Friesland voor haar rekening neemt.

Reageer
gravatar

Midden op de oceaan zou onder bepaalde voorwaarden wel kunnen.
Als je een id-kaart op zak hebt.
Anders kan niemand controleren wie je bent.

gravatar

Leuk. Kap’tein Halve op zo’n grote rubberboot met een zooitje zwartgeschminkte boys van Vvd-huize de wereld over laten varen. Ik ben er klaar voor; van mij mag ‘ie vandaag nog vertrekken.

Reageer
gravatar

Heee, als hij nou eens in een soort “driehoek” de wereld over reist? Dan kan hij multinationals meenemen vanuit Nederland, nieuwe pieten halen in Afrika en met olie terugreizen naar Nederland. Idee?

Reageer
gravatar

Sint Nicolaas was -in leven- de bisschop van Mira (Turkije). De eerste expat, want geen Turk maar gewoon een Europese katholiek door het Vaticaan naar deze stad gestuurd. Na zijn dood werd hij de beschermheilige van de middenstand die begin december dringend behoefte had aan omzetverhoging. De laatste jaren is hij de laatste Westerse vertegenwoordiger in het Rijk van Erdogan, die hem sterk verdenkt van Gülen-sympathieën. Hij (Erdogan) speelt Sinterklaas opzettelijk de Zwarte Piet toe die Sinterklaas niet kan retourneren. Zo zijn ooit ook Kuzu en Öztürk in Nederland begonnen als Zwarte Piet en daarna voor zichzelf begonnen als francisenemers van de Grijze Wolven-keten.