Wikimedia Commons CC: Busspotter

Draaiorgelspeler ontdekt nieuwe manier om geld te verdienen

Draaiorgelspeler Peter (53) heeft een revolutionaire manier gevonden om geld te verdienen: hij belooft mensen om te stoppen met spelen als ze hem 50 euro geven.

“Sindsdien lopen de zaken als een trein,” vertelt Peter trots. “Als ik nog een paar maanden zo doorga, kan ik met vervroegd pensioen.”

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is iets dat ik mijn kinderen al tijden uitleg. Economisch is er weinig verschil tussen ofwel betalen om door te gaan (waarderen van positieve externe effecten van het orgelspel) en betalen om te stoppen (compenseren voor het niet meer kunnen veroorzaken van negatieve externe effecten van het orgelspel)

Ik blijf gewoon weg uit steden, kom ik die rotdingen ook niet tegen

Reageer
gravatar

Daar is de orgelman, daar is de orgelman
Met z’n klere klere pierement
Daar is de orgelman, daar is de orgelman
Met z’n aria’s en deuntjes die iedereen kent
Stopt voor half mud, van mijn krijgt ie geen cent

Ieder z’n eigen lied, ieder z’n wens
Vergeet ‘t geeltjesbakkie niet want ook een orgelman
Is maar een mens, rel de rel del del del
Als zoon en kleinzoon van een orgeldraaier staan ik hier
Ik demestreer de mokerslag en niemand heb plezier
Me mansers vloeke’ zeer onbeschoft en tikke’ an d’r pet
Wij make’ van het leve weer geen geintje, weet u det

Daar is de orgelman, daar is de orgelman
Met z’n klere klere pierement
Daar is de orgelman, daar is de orgelman
Met z’n aria’s en deuntjes die iedereen kent
Stopt voor half mud, van mijn krijgt ie geen cent

Reageer
gravatar

Deze Peter (53) is vermoedelijk door de uitkeringsinstantie weer de straat opgestuurd toen hij met zijn mansbakje om geld kwam bedelen na een misselijkmakend draaorgelconcert op de stoep van deze instantie. Het gaat hier waarschijnlijk om het UWV.

Reageer
gravatar

Het gaat ook goed met het Roemeens-Bulgaarstrekzakgilde. De een na de ander verruilt zijn talentloos getrokken analoge ouwe zak door een elektronisch versterkt, glad, glimmend jakkerding.

Reageer
gravatar

Als de draaiorgels er niet staan, staat er wel zo’n groepje opgeschoten hangjeugd. Met enorme gettoblasters op 10 waar de meest walgelijke draaiorgelmuziek uitschalt.

Reageer
gravatar

Als je doorgedraaid bent, zoals gebruikelijk in Amsterdam, is een draaiorgel een vorm van nostalgie naar rustiger tijden. Of het draaiorgel moet er de oorzaak van zijn dat ze niet meer kunnen stoppen.

VPN (Veilig Plassen Nederland)

Reageer
gravatar

Dit is een logisch vervolg op het redactioneel artikel van 22 september jl.: “Is de Amsterdamse proef om toeristen te verjagen met draaiorgelmuziek mislukt?”.
Duidelijk is wel dat draaiorgelspeler Peter (53) goed garen spint bij de afkeer van draaiorgelmuziek onder toeristen. De vraag blijft echter of het draaiorgelkartel van de familie Perléé hier zonder tegenstand mee zal instemmen. Ervaringen met dat andere kartel (de TCA en haar wat maffioos overkomende kern )doen anders vermoeden.

Reageer
gravatar

Ohja? Nou mijn fantasie, als ik er langs moet, is er wat benzine en een brandende lucifer in te gooien. Al dat droge dunne hout en karton, waar ze lucht doorheen blazen.. WHOESH!! als een gemotoriseerde fakkel! En terwijl hij staat te stampen dan he, dat het klinkt van “JENGEL, JENGEL, BENG-BENG TWEEeéé fuúú fiiii.. ii twéét… liiúuaa…. ” geleidelijk overstemd door het aanzwellende geluid van een felle brand.

Mocht de brandweer hier niet mee akkoord zijn, dan wil ik nog settelen voor een kwartiertje loos met de kloofbijl.