RHIMAGE / Shutterstock.com

‘Wat weet je nou eigenlijk helemaal, als je voor de eerste keer ziek bent?’

Dr. Vermeulen wil alleen maar ervaren patiënten

De Groningse internist-haematoloog dr. Tjeerd Vermeulen is er heel duidelijk over: hij wil alleen nog patiënten die al jaren routine hebben. Volgens de arts is het voor een goede behandeling cruciaal als zijn patiënt goed ingevoerd is in zijn of haar ziekte.

“Mensen die voor het eerst leukemie krijgen stuur ik eerst gewoon naar de huisarts. Ga daar maar oefenen op het onder woorden brengen van je klacht en het opvolgen van doktersadviezen,” aldus het 53-jarige UMCG-staflid.

De internist stelt dat hij veel beter behandeld wordt nu hij alleen nog ervaren rotten op zijn poli laat boeken. “Ik begrijp best dat bijvoorbeeld jonge patiënten het nog moeten leren, maar het gaat hier wel om míjn spreekuur.”

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zie in de tekst van Joseph van Kekerdom staan: Ga daar maar oefenen op het onder woorden brengen…

Ach ja Josef met ph, jij verwijt een ketel dat jij als pot het beter weet. Ik moet helaas jouw grote zelfvertrouwen ondermijnen. Haematoloog spelt men volgens het Groene én het Witte Boekje als hematoloog!

Reageer
gravatar

Ik als toloog van de Hema maak ernstig bezwaar tegen de betekenis van hematoloog in de woordenboeken. Ik kan namelijk niet tegen het zien van bloed.

Mijn werkgever verkoopt overigens prima verbandartikelen tegen een redelijke prijs.

gravatar

Directie van De Speld,

Mijn cliënt ontving zo juist op uw webstek een verkapte reclame van de Hema van een zekere Paulus Spotter, wiens verblijfplaats mij onbekend is. Daaruit constateer ik de jure dat u mijn cliënts persoonsgegevens heeft doorverkocht aan de Hema en wellicht ook aan andere grootwinkelbedrijven.

Ik ga namens zijn cliënt uw bedrijf aanklagen bij de EU, zodat u een flinke schadevordering te wachten staat, maar schikking is mogelijk.

gravatar

Natuurlijk moeten we de medische stand buitengewoon dankbaar zijn ons uit het bijgeloof van de middeleeuwen te hebben gered dat nog wel weerspiegeld wordt in tal van sekten die zich niet willen laten vaccineren en dergelijke. In Nederland is er voldoende vakkennis op dat gebied. Dat is een wezenlijk punt om trots te zijn als Nederlander. Ziek zijn is geen schande. Het is geen straf van God voor onze overvloedige zonden. Het is tenslotte best wel lekker, iedereen kan het leren, voor iedereen is er immers een eerste keer om het te doen. Voldoende ervaring komt vanzelf. Ziek zijn mag geen taboe meer zijn. Iedereen mag ziek zijn. En er bestaan genoeg professionele opleidingen voor om het zo wetenschappelijk gefundeerd mogelijk te worden. Het is niet iets dat zo zwaar is als onze arme voorouders wel dachten, het is soms gewoon leuk (leuke mie) om ziek te zijn. Mits u natuurlijk de juiste verzekering hebt. Genoeg geld is eigenlijk de sleutel.

Reageer