uitzendinggemist.nl

Budel scheidt zich af van Heel Holland Bakt

Brabants dorp wil zelfstandig verder bakken

Het Brabantse dorp Budel heeft zich afgescheiden van Heel Holland Bakt. Burgemeester Marga Vermue-Vermue zegt zich niet te herkennen in de nationalistische eenheidstaarten van Heel Holland Bakt. Het dorp wil voortaan zelfstandig verder bakken.

“Budel heeft haar eigen baktraditie”, vertelt Vermue-Vermue. “Die is in het nationalistische bakgeweld van de afgelopen weken behoorlijk ondergesneeuwd geraakt. Budelnaren bakken nu zelfs vaker een Bretonse appeltaart van de televisie dan een traditionele Budelse bol. Dat kan ik niet met lede ogen aanzien. We beginnen daarom eigen televisieprogramma: Gewoon Bakken op z’n Budels.”

André van Duin heeft furieus gereageerd op de Budelse onafhankelijkheidsverklaring. “Dit gaat tegen de statuten van Omroep Max in. Bovendien is binnen het format genoeg ruimte voor de eigen Budelse baksels. We hebben bijvoorbeeld laatst nog een hele aflevering over Brabantse glazuurcakes gemaakt, wat wil je nog meer?”

Van Duin is hoogstpersoonlijk naar Budel vertrokken om de opnames van ‘Gewoon Bakken op z’n Budels’ te verstoren. Vermue-Vermue is niet onder de indruk. “In Budel bakken wij stug door, wat er ook gebeurt. Een hoogbejaarde presentator uit de Randstad kan echt geen roet in het cakebeslag gooien. Budel verdient een eigen taartprogramma. Flour to the people!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad beste Paulus en de grootste kakker is … kom hoe heet ie ook al weer … o ja Andre van de Duin. Dieje braierd (Bosch voor kletsmajoor) denkt echt dat dieren kunnen praten en dat zijn zotte feestnummers carnavalsliedjes zijn.

gravatar

Het is de burgemeester toch te heet onder de voeten geworden. Zij is gevlucht naar het land van de bolussen. Een telg uit een oud adelijk geslacht moet het nu opnemen tegen deze horden uit de Randstad. We smelten de kazen.

Reageer
gravatar

Inmiddels ligt n ploeg Bulanders in loopgraven klaar om met rieken en spades de Boven-Rivierse oproerkraaier op geheel authentiek Buulse wijze te ontvangen. We hebben voor hetere vuren gestaan.

Hier zeggen we dan ook: begint eer ge bezint , dan zien we later wel hoe gaar de rapen waren!

En garde .

Reageer
gravatar

In Budel bakt men ze te bruin, maar dat is eigenlijk om een hele andere reden,

Budel werd namelijk onlangs verkozen tot ‘Bijesteek Van Het Jaar’. Dit vanwege de ruime mogelijkheden tot het kapen van helikopter(s), om bijvoorbeeld een of andere criminele onbenul van Noord-Afrikaanse afkomst uit de bajes van Roermond te helpen ontsnappen. Het extreem lage IQ van de kaper in kwestie voorkwam uiteindelijk in dit geval de kaping, omdat de dienstfiets van een diender voor een helikopter werd aangezien.

Overigens is ons reageerders destijds in 2014 door De Speld bij monde van hun protegé Paulus Den ‘s Hertogenboschkabouter een overheerlijke sjeklade bol van bakker De Groot uit Den Bosch belooft. Tot op heden heeft niemand hier ‘s Spelds beloofde traktatie gezien, laat staan geproefd.

Kortom, artikeltjes zoals deze, en de gedane beloftes als zodanig door deze redactie gedaan berusten op niets. Ze kunnen worden afgedaan als wateren voor eigen spiegel.

Gebakken lucht dus. Het recept hiervan is ongetwijfeld in het boekje ‘100 jaar Speld-deel 1’ terug te vinden.

n.b. Het woordje ‘flour’ betreft hier een dyslectische tikfout. De ‘u’ dient voor de ‘o’ te staan.

Reageer
gravatar

vind het stadion van Den Haag ook mooi. Heeft ook een mooiere naam dan het Johan Cruyff Stadion. Wie wilt er nu niet voetballen in het Cars Jeans Stadion?