ctsnow / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Start-up verandert straatbeeld met fris nieuw idee: de deeltelefoon

Felgroene hokjes met glazen deuren maken bellen toegankelijk

Je hebt ze de afgelopen tijd misschien wel zien staan op de hoek van de straat: felgroene hokjes met twee glazen deuren. Nog niet iedereen had meteen door waarvoor de hokjes dienden, maar het blijkt nu het werk van een handige nieuwe innovatieve start-up: KPN. Zij introduceren hun nieuwe concept: de deeltelefoon.

Maximo Ibarra, die KPN-telecom begon met een paar aandeelhouders op een zolderkamer, legt uit hoe ze op het idee kwamen: “We liepen over straat en toen hadden we zin om te bellen, maar we hadden geen telefoon. Toen dachten we: zou het niet superhandig zijn als er hier op straat een soort glazen cel zou staan met daarin een telefoon? Nou, daar zijn we toen meteen mee aan de slag gegaan.”

De jonge honden van KPN gebruikten vervolgens de zogenaamde guerilla-techniek om snel een groot marktaandeel te veroveren. Ze plaatsten in Amsterdam talloze hokjes op straathoeken, met daarin een grote blauwe telefoon waarmee gebruikers tegen een kleine betaling (vanaf een kwartje) kunnen bellen. “We liepen over straat en toen dacht ik: de deeleconomie, is daar niet een Engels woord voor dat net wat cooler klinkt omdat het Engels is? En toen zei Eelco: the sharing economy? Nou, daar zijn we meteen mee aan de slag gegaan.”

Met de deeltelefoon maakt KPN bellen makkelijker, toegankelijker en milieuvriendelijker dan ooit: “Stel je eens voor: de hele wereld binnen handbereik, allemaal in een glazen hokje op straat.”

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook te beschouwen als gat, of singulariteit in de ruimte-tijd, zoals al werd aangestipt. Heerlijk om je in zo’n hok terug te trekken en een gesprek met je oma te voeren.

gravatar

Wat een onzin. Dit zijn gewoon telefoonhokjes en die zijn helemaal niet nieuw, ze zijn gewoon allemaal weggehaald omdat mensen mobiele telefoons hebben. En KPN is helemaal geen startup maar een groot bedrijf.

Reageer
gravatar

Telefooncellen heten die glazen hokjes in gewoon Nederlands. Mijn verwachting is dat ze snel uit het straatbeeld zullen verdwijnen, want ze ondersteunen WhattsApp niet.

En op de fiets naar en van school heb ik er niks aan.

Reageer
gravatar

Als er nou kwartjes in konden zou het wel een handig idee zijn, maar om nu de hele tijd een 20cent stuk en een stuiver nodig te hebben… nee dat gaat niet werken, sorry, leuk idee, waardeloze uitvoering.

Reageer