Zynatis / Shutterstock.com

T-shirtlijn van Bart ‘begon eigenlijk als grap’, en daar bleef het ook bij

'Als ik nou in de kroeg sta met dat shirt aan, dan vinden mensen dat vast grappig'

Een T-shirt met op de voorkant z.o.z. en op de achterkant óók z.o.z., dat is hoe het in de zomer van 2003 allemaal begon voor Bart. Inmiddels werkt Bart als projectmanager bij een online advertentieverkoper en heeft hij het shirt nooit meer aan.

Zie ommezijde aan de ene kante en zie ommezijde aan de andere kant, het leek toen zo’n eenvoudig idee. En dat was het ook. “Het begon allemaal eigenlijk als een grap”, vertelt Bart: “Het leek me leuk om een T-shirt te laten drukken waardoor anderen als het ware in een soort ‘loop’ (spreek op z’n Engels uit, red.) terechtkomen.”

“Ik studeerde toen Management, Economie en Recht en dacht: Hee, als ik nou in de kroeg sta met dat shirt aan, dan vinden mensen dat vast grappig.” En inderdaad, zijn toenmalige vriendin kon er wel om lachen. “Ik weet nog toen ze dat shirt voor het eerst zag, ze kon een glimlach nauwelijks onderdrukken. En later zei ze ook dat ze het best een geinig idee vond.”

En dat bracht Bart op een idee: “Zoiets kun je uitrollen. Reken even mee: wat nou als ik 100 van die shirts laat drukken en ze voor 15 euro per stuk verkoop? Je zal het niet geloven, maar als je het uit Bangladesh haalt, zijn de kosten voor zo’n shirt nog geen 5 euro, tel uit je winst: 1000 euro.”

“Toch mooi hoe iets als een simpel geintje begint en dan opeens een onderneming kan worden”, blikt Bart terug. Na een korte inventarisatie zag Bart af van de productie: “Uiteindelijk bleken de kosten niet op te wegen tegen de baten, maar het blijft een mooi verhaal.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niet echt origineel van Bart om een eigen T-shirtlijn op te zetten. Maar goed dat hij gestopt is.

Zelf heb ik ook een T-shirtlijn opgezet met aan de voorkant een afbeelding van meneer Wilders van de PVV en op de achterkant het meeuwtje. Dat is pas origineel!

In Den Haag verkoopt het als een trein.

Corrie.

Reageer
gravatar

Vind je het jammer dat je het shirt zelf niet aan kunt? Misschien past het als je het op een bedekovertrek laat afdrukken?

gravatar

Beste Corrie die er hier altijd naast zit,

Bij uitzondering vind ik dit keer dat jouw sarcastische opmerking de roos treft.

Voor de lezers die het sarcasme van Corrie niet door hebben, een korte verklaring:
In Den Haag worden geen treinen verkocht. Met andere woorden:
Het T-hempje waarop zijn doelt, loopt van geen duizend millimeter.

gravatar

Beste NepCorrie,

Jouw echte naam is waarschijnlijk Corrie, maar de redactie heeft om een of andere onnavolgbare reden besloten om alle Corries die niet van hiernaast zijn, NepCorrie te noemen. Dat is mij ook overkomen al ben ik van dezelfde leeftijd als zij van hiernaast.

gravatar

Zo had ik t-shirts met Z.A.K. erop laten maken. Maar niet iedereen wist dat met puntjes het Zie Andere Kant betekende. Dat riep soms wel agressie op ja. Ik heb de productie en verkoop na 150.000 stuks gestopt.

Reageer