tratong / Shutterstock.com

Olifantvriendelijk alternatief voor olifantenivoor: nijlpaardtanden

Het ‘nieuwe ivoor’ is volledig onschadelijk voor olifanten

Goed nieuws voor de olifant! Na jarenlang stroperijen op olifanten vanwege hun ivoren slagtanden, is er eindelijk een alternatief gevonden: nijlpaardtanden. Het ‘nieuwe ivoor’ is volledig onschadelijk voor olifanten.

De nijlpaardtanden zijn een perfecte oplossing voor iemand die van olifanten houdt, maar wel graag grote dierentanden wil hebben. Daarnaast zijn ze relatief gemakkelijk in grote hoeveelheden te verkrijgen. Genoeg reden voor veel handelaren met een warm hart voor olifanten om direct over te stappen.

Stroper en ondernemer Dennis VanToren is sinds het nieuwe alternatief voorgoed gestopt met de ivoorhandel. “Vreselijk onverantwoordelijk als je je nu nog met olifantenivoor bezighoudt. Wie nu nog niet is overgestapt op neushoorntanden heeft kennelijk een hekel aan majestueuze Afrikaanse megafauna. Hoog tijd om een beetje bewust te handelen.”

 

Op 1 november komt 100 jaar De Speld Deel I uit, reserveer nu alvast een exemplaar.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even tussendoor meneer Zwarte Piet, omdat het een belangrijke waarschuwing betreft.

De enige verslaggeefster van De Speld heeft ongewenste, intieme toenadering gezocht tot de enige jonge lezeres onder de bedreiging dat zij het IP-adres van haar slachtoffer zal blokkeren.

Twee van de drie overige lezeressen raden daarom het kopen van dit boek (100 jaar De Speld deel 1 en eventuele volgende delen) af. Overigens ook het e-boek!

gravatar

Beste Plien,

Waren de tanden van die verslaggeefster zo lelijk dat je haar “een bronstige nijlpaard” noemt?
Het is trouwens heel moedig dat jij na jaren deze wandaad in de openbaarheid brengt.

Ik ben benieuwd hoe de directie van De Speld zal reageren.