NOS.nl

Oppositie boos: ‘Burger gaat er keihard een beetje op vooruit’

Partijen laten spaan heel van regeerakkoord

De oppositie is woedend over het regeerakkoord van Rutte III. Meest gehoorde klacht: met name de rijken gaan profiteren. En dat terwijl de gewone burger er gewoon weer keihard een beetje op vooruit gaat.

SP-leider Emile Roemer is boos: “Wie wordt er weer gepakt en daar ook weer voor gecompenseerd, via allerlei aanvullende maatregelen, zodat het beleid iets evenwichtiger uitpakt? Precies! De gewone man! En wie profiteert er weer van? Juist! Ook de gewone man, via die aanvullende maatregelen dus. Puntje voor het kabinet.”

PVV-leider Geert Wilders gaat nog een stapje verder: “Dit kabinet heeft het gore lef om tegen de burger te zeggen: u gaat er de komende jaren niet per se heel veel op vooruit, maar wel een beetje. En dat in een beschaafd land als Nederland! Het is een schandetje!”

Ook Jesse Klaver van GroenLinks laat een spaan heel van de kabinetsplannen: “Door het verlagen van de hoogste belastingschijf worden de verschillen tussen arm en rijk alleen maar groter. En wat zegt het kabinet?! Het kabinet zegt doodleuk dat ze dat effect gaan bijstellen door het versneld afbouwen van de hypotheekrenteaftrek! Hoe redelijk wil je zijn?! Dat is toch te geloven! Het is volstrekt surd!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is laag om het lage BTW-tarief te verhogen, maar het hoge BTW-tarief verlagen zou echt niet hoogstaand zijn. Ook het hoge belastingtarief verlagen zit mij behoorlijk hoog.

Reageer
gravatar

De partij met de meeste criminelen is in maart de grootste geworden omdat “het Volk” graag belazerd wordt. Toch lukt het de VVD wederom om andere partijen hand- en spandiensten aan haar te laten verlenen.

Reageer
gravatar

Je vraagt je af wat ze er mee bereiken als ze hun maatregelen niveleren met maatregelen. Het houdt ze natuurlijk wel bezig. Niet beter, maar anders.

Reageer
gravatar

Dit is een vvv medendogen genadeloos wijverig gesprek over de ondergang Jan Roos.
Ik ben benieuwd wat de kenners hebben gekozen.
Dat geld ook voor Eberhard van den Laan.