Anjo Kan / Shutterstock.com

Zo kan het ook: Libië verlaagt btw op mensensmokkel

Zwaksten samenleving voordeliger uit bij boottocht naar Europa

Het nieuwe kabinet krijgt veel kritiek op de verhoging van het lage btw-tarief. Vrijwel de gehele oppositie vindt de maatregel oneerlijk, omdat vooral de zwakkeren in de samenleving erdoor geraakt zouden worden.

Dat het ook anders kan, bewijst de regering van Libië. Daar gaat het btw-tarief voor mensensmokkel omlaag van 11 naar 5 procent. Vluchtelingen die zich in een rubberen bootje naar Europa willen laten vervoeren zijn daardoor een stuk voordeliger uit.

GroenLinks-leider Jesse Klaver wil dat het nieuwe kabinet het Libische voorbeeld volgt. “Als ze in Libië de allerzwaksten, want dat zijn vluchtelingen, tegemoet kunnen komen, dan kunnen we dat in Nederland ook. Het kabinet wil deals sluiten met Libië. Wees dan ook consequent en schaar je achter hun inkomenspolitiek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beter om hier 1000% belasting te heffen op de uitvoer van rubberboten en buitenboordmotoren naar Afrika.
En een stimuleringsfonds te creëren voor de bouw van hekken op de zuidgrens van Europa.

En overigens de hekken op de oostgrens een stuk westelijker te zetten, om bandietenbendes uit het oostblok buiten de deur te houden.

Reageer
gravatar

Ik ken BCBG-vermogenden die -louter uit snobisme- in de vijvers van hun achtertuinen bootvluchtelingen houden. Hun kinderen houden in hun kamers al aquaria met embryo’s en neo-natalen in LEGO-bootjes; ze worden eenmaal per dag gevoerd.. Jong geleerd is oud gedaan.