Youtube.com / Pink Floyd

Muziekwereld schudt op grondvesten door kritische comments Annika (16)

‘Vroeger was muziek veel beter’

Muziek van nu is waardeloos vergeleken bij die van vroeger. Dat weten we dankzij de zestienjarige Annika uit Roosendaal, die op YouTube meerdere comments schreef waarin ze haar inzicht deelde. Onder een video van een nummer van Pink Floyd schreef ze: “Vroeger was muziek veel beter, de muzikanten waren gepassioneerd en waren ECHTE KUNSTENAARS (ik luister dit terwijl ik pas zestien ben).” En onder een Lady Gaga-video schreef zij: “Het is alsof die muzikanten niet meer echt hun ziel in de muziek leggen. De muziek is betekenisloos geworden.”

In een interview vertelde Annika dat haar inzicht tot stand kwam toen ze na zijn dood een stukje van een nummer van Prince beluisterde op YouTube. “Ik dacht wow, dit is zó puur, dit komt uit het hart. En toen dacht: waarom wordt er vandaag de dag dan alleen maar shit gemaakt? Ik bedoel: er wordt werkelijk niks meer gemaakt dat zo authentiek is als Prince.”

Duizenden hedendaagse muzikanten hebben het bijltje er inmiddels bij neergegooid. “Dankzij Annika zijn me de schellen van de ogen gevallen”, legt de Amerikaanse ex-zanger Robin Thicke uit. “Ik dacht dat wat ik deed waarde had, maar door haar heb ik David Bowie geluisterd en nu snap ik dat mijn muziek daarbij verbleekt.” Thicke heeft zich inmiddels laten omscholen tot tuinman.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sinds ik elke dag didgeridoo speel voel ik mij enorm transcendent meditatief spiritueel.

Mijn haar heb ik al een jaar niet gewassen.

Ik ben vóór medicinale staatswiet (weed) in het basispakket.

Twoggie

gravatar

Wat een onzin. Kinderen onder de Jaren des Onderscheid (zeg 25-) hebben geen onderscheidend vermogen en zeggen dit alleen maar om de aandacht te trekken.

Ik ben daarentegen omgekeerd aan Annika, ik kan serieus bepalen dat “Muziek van nu is waardeloos vergeleken bij die van vroeger. […] Vroeger was muziek veel beter, de muzikanten waren gepassioneerd en waren Echte Kunstenaars. Ik luister dit (=Pink Floyd) terwijl ik pas 61 ben”.

Reageer
gravatar

Lieve kleindochter JWB,

Ik snap jouw mening wel, want je bent gisteren 26 jaar jong geworden. Maar in het algemeen beginnen de jaren des onderscheids pas bij 80+.

Lieve knuffel van Oma
en kusjes van Opa Viesman xxxxxxxxxxxxxxxx

gravatar

Imagine there was no Lennon
It’s easy if you try
No Hazes below us
Above us only Beatles
Imagine all the people
Living for today…

Imagine there’s no Pink Floyd
It isn’t hard to do
Nothing to listen or die for
No Rolling Stones too
Imagine all the people
Living live in music…

You may say I’m a singer
But I’m not the only one
I hope someday you’ll join us
And the world will be as one

Imagine no Prince
I wonder if you can
No need for boring or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the songs…

You may say I’m a singer
But I’m not the only one
I hope someday you’ll join us
And the world will listen as one

Reageer
gravatar

Heer Ollie,

Bedoelt u soms die twee meisjes en twee jongens, die samen een zangwedstrijd van Eurovisie hebben gewonnen met het liedje Save your kisses for me? Maar die noemden hun groep toch Abba?

*) Het noemen van Corrie in het naamveld wordt automatisch veranderd in NepCorrie. Vandaar.

gravatar

tuurlijk maken ze nog muziek met ziel tegenwoordig! heb je ooit de optredens gezien van DJ Emile Roemer? Hij is echt de nieuwe David Bowie en Pink Floyd gecombineerd onder de DJ’s!

Reageer
gravatar

Nee, dan DJ Trump, de volstrekt unieke combinatie van (de stootkracht van) Cassius Clay (sorry; Mohammed Ali), de finesse van Recep Tayyip Erdogan, de liberale lompheid van Halbe Zijlstra, het onverstoorbare intellect van Henry Kissinger en de zoekgeraakte toupet van Diederik Samson. Trump: de primus inter pares onder de dodelijkste politici. Na kampioenen als Nero, Hitler, Stalin en Mussolini komt hooguit Kim Jung Un nog enigszins in zijn buurt: als anti-Christ.