Twitter - VVD

Halbe Zijlstra krijgt ministerie van Belangrijke Zaken aangeboden

‘Een heel belangrijke positie Halbe’

Halbe Zijlstra heeft vanochtend een wel heel bijzondere post aangeboden gekregen door Mark Rutte. De tweede man van de VVD werd gevraagd om minister te worden van een nieuw ministerie: het ministerie van Belangrijke Zaken.

“Minister van Belangrijke Zaken is een heel belangrijke positie,” vertelt Rutte. “Je moet dan beslissen over gewichtige zaken van groot belang. Ik denk dat Halbe dat heel goed kan.” Hij lacht een beetje. “Maar het is wel een hele verantwoordelijkheid.”

Rutte vertelt over de enthousiaste reactie van Zijlstra vanochtend. Hij zet een fragiel stemmetje op. “‘Belangrijke positie? Gewichtige zaken? Dat klinkt allemaal wel erg goed. Maar zou je me nog iets beter kunnen uitleggen wat het precies inhoudt? Is het iets met Zwarte Piet?” Joh, je had hem moeten zien glunderen.”

Helaas voor Halbe kan Rutte voorlopig nog niets over de inhoud vertellen. “Ik zou het je heel graag nu vertellen, maar het is allemaal zó belangrijk. Dingen van zo’n enorm belang kun je niet zo ineens uit de doeken doen, daar is het veel te belangrijk voor.” Nadat Rutte verder uitlegt dat de aangeboden post ‘eigenlijk een hele eer’ is, iets waar je ‘best trots op mag zijn’, besluit hij Zijlstra voor de zekerheid nog een klein zetje te geven. “Ik moet het nú weten: wil je het doen of niet?”

Met een brede glimlach komt Rutte een paar uur later met de andere fractievoorzitters samen. Hij heeft een dikke sigaar in zijn mond en legt zijn voeten op het bureau. “Goed nieuws: het ministerie van Sociale Zaken kan gewoon naar Carola Schouten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Plas” is niet noodzakelijk synoniem met urine. Er zijn de Loosdrechtse plassen, Reeuwijkse plassen, Bergse plassen, er zijn ‘plassen bloed’ bij religieuze manifestaties van de Islam, er worden -dagelijks- ‘plassen bier’ verzwolgen door niet-verslaafden. Er zijn ‘plas’pillen voor prostatici. En nog een kleinigheidje: de laatste keer dat Ronald Plasterk in beeld was, was hij nog lid van de PvdA. De PvdA neemt geen deel aan deze coalitie. Dus Ronald komt niet terug als minister, zelfs niet van Sanitaire Zaken. Toch een no-brainer, Iemand?

gravatar

Ome Roon wordt Minister van Schoeisel. Heeft ie eindelijks iets nuttigs te doen waar ie wel verstand van heeft. Wedden dat schoenmaat 42 verplicht wordt voor iedereen?

gravatar

Beste meneer Rutte,

Ligt het niet meer voor de hand om het Ministerie van Onderwijs aan Carola Schouten van de CU te geven? Daar kan ze werken aan het noodzakelijke herstel van onze voormalige Joods-Christelijke Cultuur.

Het is immers hard nodig dat alle leerlingen en alle studenten verplicht worden om de Grote Kerk te bezoeken en ons christelijk volkslied het Onze Vader vijf maal per dag op te zeggen.

Reageer
gravatar

Wat betreft het herstel van onze voormalige joods-christelijke waarden kan Caroline Schouten het beste het ministerie van oorlog gaan leiden. Ze kan daar de kruistochten – noodzakelijke oorlogen tegen de islam – in ere herstellen.

gravatar

Vanwege onze voormalige joods-christelijke traditie is het beter dat Carola minister van financiën worden.

Het kerkengeld dient weer door de fiscus automatisch te worden geïnd van iedere belastingplichtige. Zoals in Duitsland worden uiteraard alleen belastingplichtigen uitgezonderd, die kunnen bewijzen dat ze nooit ofte nimmer in enige kerk zijn gekomen en zullen komen.

gravatar

Ik en mijn gelovige schapen menen dat CU’er Schouten voor wat betreft het herstel van katholieke alsmede protestantse waarden beter op Ontwikkelingshulp kan zitten.

Daar kan ze het geld dat weggegooid wordt aan ongelovige NGO’s wegsluizen naar confessionele organisaties die onze christelijke waarden naar missiegebieden brengen.

Maar ik had het liever een man toevertrouwd.

Uw Heilige Vader

gravatar

Gelukkig komt ze niet op het mysterie van Gezondheid, want inmiddels hebben Charles Darwin, de NVSH en Goedele Lie(f)kens haar joods-christelijke waarden achterhaald.

gravatar

Geheel volgens de achterhaalde joods-christelijke traditie zijn het weer mannen die hier het hoogste woord voeren. Ik had het van de kritische lezers van De Speld toch anders verwacht.

gravatar

Plien, even een korte analyse: de Joods-Christelijke traditie is al heel lang de vermomming van virulent kapitalisme. Een vlag die de lading allang niet meer dekt. Anders dan Joden beoefenen Christenen hun religie vrijwel niet meer actief. Kijk naar tv-kerkdiensten van EO en KRO-NCRV en je ziet vrijwel uitsluitend grijze senioren, vóór en op de kansel. Kerkkoren bestaan overwegend uit vergrijsde 65+ vrouwen. Jongere vrouwen moeten -multi-taskend- nog carrière maken. Die hebben dus geen tijd om energie te besteden aan bijdragen in De Speld. De enige religies die nog aantoonbaar actief zijn in Nederland zijn 1: handels- en diensten-kapitalisme met ruim 6 miljoen werkende volgelingen, 2: de Islam met 3,5 miljoen hyper-actieve gelovigen, 3. de liefdadigheidsindustrie met circa 2,5 miljoen maandelijkse slachtoffers, 4: Jehova’s getuigen met > 150.000 huis-aan-huis-bezoekers 5. Scientology met 25.000 voor-geprogrammeerde afhankelijken. Is dat een antwoord op jouw vraag? Je verwacht van DIT medium toch geen kritische lezers, hoop ik.