Bron: Nieuwsuur

Uitgelekt: nieuwe coalitie wil geen plannen meer doorspelen naar de pers

Bronnen bevestigen voornemen

De nieuwe coalitie gaat haar plannen niet meer doorspelen naar journalisten. Daarover hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie overeenstemming bereikt, zo bevestigen Haagse bronnen tegenover De Telegraaf.

De afgelopen weken lekten vrijwel alle voornemens van het kabinet-Rutte III al uit, omdat ze waren uitgedeeld aan de pers. De vier partijen zijn het er nu over eens dat er aan die praktijk een einde moet komen.

“De partijen zijn op dit punt heel ambitieus. Het is echt de bedoeling dat er geen letter van hun plannen meer uitlekt”, zegt Telegraaf-journalist Wouter de Winther, die de afspraken mocht inzien. “Letterlijk staat er dat ‘lekken schadelijk is voor de geloofwaardigheid van de aanstaande coalitie’. Dat is stevige taal.”

Onderhandelaars van de vier partijen willen niet bevestigen of de berichtgeving klopt. Alle betrokkenen wijzen naar de presentatie van het regeerakkoord. “Dan komt u alles te weten”, aldus Sybrand Buma.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij deze feliciteer ik het derde deel van Rutte met zijn geboortedag. Ik wens daarbij iedereen veel kracht en sterkte toe die inmiddels weer naast de pot pissen.

Reageer
gravatar

Straks gaan ze ter compensatie van al die lekken gewoon helemaal geen plannen en besluiten meer naar buiten brengen, ook niet nadat de plannen zijn uitgevoerd.

Reageer
gravatar

Er is verschil tussen ChristenUnie en SGP? Dacht dat dat hetzelfde was. Ach stem toch SP. Roemer is the man!