NOS.nl

Regeerakkoord is af, wie maakt de PowerPoint?

‘Zullen we anders een Prezi maken?’

Het belooft een lange dag te worden voor de fractieleiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Morgen moet het regeerakkoord af, maar er is nog veel werk aan de winkel. Al vanaf 9 uur vanochtend zitten de onderhandelaars in de computerruimte van het Binnenhof.

“Oké Sybrand wil jij nog een hoofdstuk typen over Defensie?” vraagt Rutte aan zijn coalitiegenoot. “Dan ga ik nog een keertje goed door Zorg heen. Misschien kan Gert-Jan dan weer aan de slag met het bedenken van een motto? ‘Koolhydraten’ is leuk hoor, maar we zoeken eigenlijk iets inhoudelijks. Gaat dat lukken denk je?”

Na een paar uur zuchten en steunen roept Rutte plotseling door de computerruimte: “Jongens, wat ik me net bedenk, wie maakt de PowerPoint eigenlijk?” Er valt een lange stilte, gevolgd door wat binnensmonds gevloek. “Oh ja shit, dat moet natuurlijk ook nog”, zegt Buma. “Gert-Jan, jij kan dat wel doen toch? Of heb je het nu nog druk met het motto?”

Alexander Pechtold pleit voor een Prezi-presentatie. “Zullen we anders een Prezi maken? Heeft m’n zoon laatst een keer gedaan voor school. Ziet er onwijs professioneel uit.” Er wordt gezucht. “Prima als we een Prezi doen, maar ik ga ‘m niet maken”, stelt Gert-Jan Segers. “Ik ben nu echt te druk met het motto. Inleiding en slot moeten ook nog trouwens. Wie doet dat? Sybrand, jij?” De CDA-leider is net opgestaan en onderweg naar de deur. “Ik ga eerst even koffie halen, kan me echt niet concentreren zo. Wie ook?”

Rutte heeft er vertrouwen in dat voor morgenochtend alle PowerPoint-dia’s af zullen zijn. “We hebben alles weer tot het laatste moment uitgesteld, maar het komt wel goed hoor. Nu even doorbijten, morgen zijn we er weer vanaf.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sommige dingen moet je niet zelf in een kamertje willen doen.
Voor het beleid zou je eigenlijk ondersteuning van een ambtelijk apparaat willen en wat wetenschappers voor onderbouwing.
Voor een prezi schakel je een groep-achter in.

Reageer