Kinderboekenweek brengt speciale griezel-edities uit met portretten van de schrijvers op de kaft

“Een foto van een mevrouw met een rood leesbrilletje en een kralenketting. Durf jij het aan?”

Speciaal voor de kinderboekenweek van dit jaar, zijn de populairste boeken voorzien van een nieuwe kaft. Het thema is namelijk ‘gruwelijk eng’ en daarom worden er portretten van de kinderboekenschrijvers op de kaft van het boek geplaatst. Brrrrr!

Op een afstand lijkt het een gewoon kinderboek, maar wie twee keer kijkt schrikt zich geheid een hoedje. Rechthoekige foto’s van mannen en vrouwen met puntig wit of paars haar, felgekleurde kleine brilletjes en luchtige kleding, ze zullen menig kind ongetwijfeld nachtmerries bezorgen.

Voorzitter Wiebo-Jan Trom kwam met het gruwelijke idee: “De griezel-edities zijn zeker niet voor alle kinderen weggelegd. Normaal gesproken nemen we onze kinderen altijd in bescherming tegen de verschijning van een kinderboekenschrijver, er zijn nu eenmaal weinig dingen waar je de jeugd zó de stuipen op het lijf mee jaagt.”

Of de speciale edities een succes worden, is nog even afwachten. De campagne-slogan moet de kleine kinderlezers uitdagen: “Een foto van een mevrouw met een rood leesbrilletje en een kralenketting. Durf jij het aan?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Speld: opnieuw baanbrekend met een speelse mengvorm van Infotainment en gepersonaliseerde censuur: tussen 10.00 en 10.25 uur vele keren geprobeerd een bijdrage geplaatst te krijgen over de roemrijke traditie van D66 Kinderboekenschrijvers Jan Terlouw en Alexander Pechtold. De laatste met een geheid succesnumnmer en Gouden Griffelwinnaar: “Alexje en het Erectoraat”. Op de kaft in 4 kleuren: Alexje als obesiete tiener in een strakke Speedo-slip. In één woord: G-R-U-W-E-L-IJ-K. Censuur van De Speld heeft gelukkig al mijn eerdere pogingen tot plaatsing van deze bijdrage kunnen verijdelen.

Reageer
gravatar

De angsten waar het soort platte gierigheid uit opgebouwd wordt waarop de economie draait. Vooral de fase en daar voorbij waar het kind leert potje plassen vult veel bibliotheken. Normatief ook voor gender equality.

gravatar

Het is van belang de kinderen al jong zindelijk te maken. Binnenkort verwachten we de eerste autobiografieën vanuit de leeftijd dat de kinderen zelf kunnen plassen en poepen. Natuurlijk is dat ook weer niet helemaal nieuw. Tja. Sommigen zijn er heel vroeg bij en sommigen heel laat. Kinderen voor kinderen! We moeten stoppen met discrimineren.

gravatar

Niet zo haastig, het is een historische roman. Waarschijnlijk een autobiografisch werk. Uit zijn jeugd in de jaren ’90.

gravatar

Ik weet niet of Engelsen een foto van Corrie op de voorplaat not funny vinden, maar in ons land vinden we het in ieder geval niet leuk.