NOS.nl

Staking leraren geniet opvallend veel steun in leeftijdsklasse 4-12

'Ze gunnen hun docenten gewoon een beter salaris'

De staking van basisschoolleraren geniet opvallend veel steun in de leeftijdsklasse 4-12. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Leiden. Maar liefst honderd procent van de ondervraagde kinderen zegt achter de staking te staan.

“Het is voor ons gissen waarom de jeugd deze staking zo massaal steunt,” vertelt Bert Bokhoven, de hoofdonderzoeker. “We denken dat het misschien te maken heeft met de waardering die kinderen hebben voor hun meester of juf. Ze gunnen hun docenten gewoon een beter salaris. Ook als dat betekent dat ze daardoor een hele week niet naar school kunnen. Heel genereus.”

“Een andere verklaring zou kunnen zijn dat de kinderen zelf later allemaal leraar willen worden,” vervolgt Bokhoven. “Ze hebben het idee dat ze nu al tot actie moeten overgaan, willen ze later een goed salaris krijgen. Wel schattig: kinderen weten nog niet dat het salaris van de docenten nooit echt omhoog gaat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik ben al in algehele staking sinds ik mijn eerste jointje rookte op mijn twaalfde maar eigenlijk nooit beseft dat andere mensen dankzij mij nu beter betaald worden

Reageer
gravatar

natuurlijk is het zo dat wij gewoon vinden dat wij het beste onderwijs willen hebben en dat dat alleen kan als docenten beter uitbetaald worden. We vinden een salaris van 40 barbiepoppen per maand als een fatsoenlijk salaris voor een leraar!

Reageer
gravatar

Hadden we een keer lekker een dagje vrij kunnen krijgen, zijn de juffen van mijn opvang niet solidair.

(Uit zuigelingentaal vertaald door juf Paula van basisschool van hiernaast.)

Reageer
gravatar

“Eruit, die stekker bij Dekker”. Is dat niet ironisch? Hoort die komma namelijk niet ergens anders? Ik weet vrij zeker dat de juiste punctuatie namelijk is “Eruit die stekker, bij Dekker”. Maar ja, ik ben dan wel dyslect

Reageer