wavebreakmedia / Shutterstock.com

Ans vindt zorg zó belangrijk dat ze er niet voor wil betalen

'De overheid moet het zelf betalen'

“Zorg is het allerbelangrijkste wat er is”. Was getekend: Ans Bijvank. De 56-jarige inwoonster van Sittard vindt zorg zelfs zo belangrijk dat ze er niet voor wil betalen.

“Het eigen risico moet worden afgeschaft”, stelt Ans. “Maar dan mag de premie niet omhoog gaan. Dan is het een sigaar uit eigen doos. De overheid moet de zorg zelf betalen. Maar niet met mijn belastinggeld, dat is van mij. En laat ze het niet in hun hoofd halen meer schulden te maken, want dan breekt er zo weer een crisis uit. Geld bijdrukken? Nee joh, dan krijg je inflatie.”

Hoe de zorg dan wel gefinancierd moet worden, weet Ans niet. “Dat moeten ze in Den Haag maar bedenken, daar hebben we ze toch voor gekozen? Ons wordt toch niks gevraagd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar Ans toch! Waar moet dan de JSF van betaald worden? En het zakgeld van Amalia? De shoppingtripjes van Max naar de gekste uithoeken van de wereld? Waar moet Bea in haar nooddrufte oude dagen dan van leven? En al dat mooie nieuwe CO2 besparende asfalt? En al die abortussen in de derde wereld? En het wachtgeld van de politici? En de uurtarieven van al de consultants die wij als overheid nodig hebben? En alle beveiliging bij voetbalwedstrijden?
Ans toch! Een kleine bijdrage aan al deze nuttige overheidshobbys is toch niet teveel gevraagd?

Reageer
gravatar

Nu is zorg een vreselijk overschat iets in onze samenleving. Als ze in den Haag besluiten te stoppen met het verlenen en in de lucht houden van zorg, gaan de problemen vanzelf grotendeels over

Reageer
gravatar

Ik overhoorde een aantal gesprekken. Steeds als ik aankom beginnen ze te rekenen hoelang ze nog te leven hebben en wie er al is gegaan. Ten dele begrijp ik dat verband. Alle familienamen, adressen en namen van ziekenhuizen en officiële instanties passeren de revue bij de thee. en zo voeden ze hun kinderen en kleinkinderen op. Met privé inzichten. Ook huizen en makelaars passen in het rijtje, merkwaardig.

Reageer
gravatar

1) satire is realiteit, zij het uitvergroot of in een ander verband geplaatst.
2) niet de gemiddelde Nederlander, maar de letterlijke helft van alle Nederlanders. Zelfzorg is ons aller allereerste zorg.

gravatar

Beste mevrouw dan wel meneer – of alles daar tussen in tegenwoordig – Haas: het feit dat meneer dan wel mevrouw – of alles daar tussen in tegenwoordig – Van Hiernaast op dit forum actief is, wil natuurlijk nog niet zeggen dat ze hier iets te zoeken heeft. Daarnaast moet het opgevallen zijn dat ze blijk geeft van enige flexibiliteit en dat zijn/haar/enzovoorts gevoel voor humor er baat bij gehad heeft.

gravatar

Beste Pieter-Jan, bent u wellicht de letterzetter van Het Spels? Waarmee ik het meervoud van Spel in straattaal begrijp. Eigenlijk had het dan ‘Die Spels’ moeten zijn, vind u niet..?

gravatar

Eindelijk eens iemand die het snapt. Die premies en eigen risico’s verdwijnen un de zakken van linkssche graaiers om de multikul en andere linkse hobbies te subsidieren.

Reageer
gravatar

De bovenstaande idioot die zo brutaal is om mijn naam te misbruiken, kan thuis een van mijn vier bewakers verwachten.

Nu ik hier toch ben wil ik ten overvloede zeggen dat de linkse kerk uiteraard voor een hoger eigen risico is en voor een groter inkomensverschil, want anders hebben ze niks te klagen.

gravatar

Hoi Geert,

Na een gelijkende toezegging van jouw kant, een tijdje geleden, zit ik nog steeds op jouw bewakers te wachten.

groetjes, Frank

ps. voor de zekerheid eventjes mijn juiste adres:
Smeenklaan 40
1182 GE Amstelveen