Bron: Youtube: RT Deutsch

Duitse verkiezingen: toch weer de Duitsers

'Niet goed voor de spanning'

De Duitse verkiezingen hebben geen verrassende winnaar opgeleverd. Miljoenen kijkers zagen gisteravond hoe de Duitsers er wederom met de buit vandoor gingen.

NOS-correspondent Jeroen Wollaars : “Natuurlijk is Duitsland een terechte, en ook logische winnaar. Maar voor de spanning was het beter geweest als een keer een ander land de Duitse verkiezingen had gewonnen. Je verliest op deze manier wel alle belangstelling van het internationale publiek. Maar ja, je weet wat ze zeggen: Duitse verkiezingen zijn een half jaar lang debatten voeren, en aan het eind winnen de Duitsers.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat waren nog eens tijden. Toen waren de Duitsers nog zo kosmopolitisch ingesteld dat ze bereid waren iemand van buiten de eigen landsgrenzen te kiezen. Die fascisten van tegenwoordig willen alleen maar politici van eigen bodem. Een beetje met de mentaliteit van Eigen Volk Eerst. Terwijl we allemaal weten waar dat toe kan leiden… Misschien zouden we in Nederland bijvoorbeeld eens een Fransman kunnen stemmen om het goede voorbeeld te stellen!

gravatar

Wij Nederlanders zijn wat buitenlandse staatshoofden betreft veel ruimhartiger dan Duitsers. We hebben als staatshoofd al eens achtereenvolgens een Romein, een Fransman, een Spanjaard en een Duitser gehad en daarna weer een Fransman en opnieuw die Duitser. En nog steeds hebben we een man met een Duitse overgrootvader, een Duitse opa en een Duitse vader, dus een rasechte Duitser, als staatshoofd.

Reageer
gravatar

een rasechte Duitser idd. Wiens Opa bij de Führer bedelde om Obergauleiter te mogen worden en getrouwd is met een dochter van een mensenrechtenschender die zijn tegenstanders in zee flikkerde. Maar dat vindt das Volk prachtig en loopt er in polonaise al koekhappend achter aan.

gravatar

Sinds de val de muur staat de ontwikkeling stil, of liever gaat zij achteruit.
De Russen hebben tientallen jaren liefdevol voor hun kinderen gezorgd, en hen nog een goede opvoeding gegeven ook.

Reageer