Peter Schulzek / Shutterstock.com

Het aantal moorden per jaar stijgt, wat betekent dat voor u?

'Voor de man in de straat is dit verschil te klein om voelbaar te zijn'

Het aantal moorden per jaar loopt al decennia lang terug, maar dit jaar lijkt het moordcijfer voor het eerst weer te gaan stijgen. Volgens Elsevier zijn dit jaar tot nu toe al 108 mensen vermoord, evenveel als in heel 2016. Veel mensen merken echter niks van de stijging.

“Voor de man in de straat is dit verschil ook te klein om voelbaar te zijn”, vertelt Wubbe Kienstra, onderzoeker aan de Universiteit van Assen. “Het gaat om heel kleine percentages. Het is niet alsof je ineens allemaal lege stoelen ziet in de bus of op je werk en dat je je begint af te vragen waar al die mensen gebleven zijn. Voordat je dat soort dingen gaat merken moeten er echt veel meer moorden gepleegd worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat heb je aan minderheden of meerderheden. Als je ‘alleen staat’, dat is het enige taboe en de enige integriteit die je kunt hebben. De rest is gebaseerd op criminologie. Ook het geroep over individualisme is de massa.

Reageer
gravatar

Iedere keer als mijn leven in gevaar kwam, je mag er alleen een grapje over maken, begonnen ze meestal ook weer met een nieuwe minderhedencampagne.

gravatar

Interessant is dat de laatst overgebleven familie van Anne Frank haar in haar volgend leven direct herkende en dit boek ‘And when the wolves howled’ sponsorde om daarna continu bedreigd te worden. In dat boek wordt de ontmoeting met haar collega’s beschreven als een herhaling van de ongedocumenteerde toedracht van de moord op Anne Frank in het concentratiekamp.

gravatar

Miep. Ja dat is precies de oorzaak van de Tweede Wereldoorlog. Natuurlijk bestaat reïncarnatie ook op een heel ander niveau bij café Scharrebier. Hoewel ook daar de ontkenning op een simpel basisprincipe te herleiden is.
Wir haben es nicht gewußt. En nog niet.

gravatar

Dat is precies wat ik bedoel Miep, jij als een van de Hogere ingewijden, geliefde van de Heer: daarom is de Holocaust zo’n uitkomst. De definitie van de kliek als zijnde het individu.

Waar de groten der aarde samenkomen om hun grafschrift uit te denken.

gravatar

De meeste lol zie ik in de weerstanden tegen dit soort verhaal (van Anne Frank) door de ‘raping’ burgers, van de toeristenindustrie. Frank en wel.

gravatar

Los van de literaire kwaliteiten. En natuurlijk bestaat er in Nederland geen christelijke benadering meer. Maar vreemd, was mijn gevoel, dat Anne Frank in een volgend leven weer met dezelfde problemen te maken kreeg. Je zou denken dat die fascisten in de hel zaten. Mogelijk legt ze dat soort dingen uit in haar boek, dat haar trauma een herhaling in de hand werkte van hetzelfde. De fascisten voelen haarscherp bepaalde onbewuste angsten aan bij de ander. Dat is hun genialiteit. Daarbij is het actueel te vermelden dat de schade die ze veroorzaken tot ver voorbij de dood reikt. Je wordt erin geboren. Barbro Karlén vond het ook nodig er een punt van te maken dat ze als christen reïncarneerde, om aan te tonen dat joden ook christenen kunnen worden. Haar les was te leren vergeven, overleven. Een existentieel gegeven.

gravatar

Mieke,
Helaas toont de actualiteit aan dat ook fascisten reïncarneren. Wel moet daarbij aangemerkt worden dat enkel diegenen die er zelf niet goed (= levend) van afgekomen zijn min of meer gelouterd door hun voortijdig einde waren om in dezelfde tijd als de slachtoffers te reïncarneren.

gravatar

De grootste straf is waarlijk wie je bent. Veel fascisten dachten dat ze het bij het rechte eind hadden, maar hebben bepaalde trekken meegekregen die ze niet meer als zodanig herkennen en die gemeengoed zijn geworden.
Oppervlakkigheid is een wezenskenmerk.
Vergiffenis ressorteert nog steeds onder de wet van karma. Hoofdzakelijk het motief geldt. Is dat er niet, dan is het wellicht nog ernstiger. Mensen krijgen meerdere kansen, en niet altijd manifesteert karma zich acuut. Maar door gebrek aan onderscheid komt wel het beslissende moment dichterbij. Zoals in Nederland.
Fascisme is een oppervlakkige term. Het gaat over goed en kwaad. De politieke stromingen zijn allemaal ontstaan als tegemoetkoming aan de hebzucht die als de grootste onschuld en zelfs creativiteit is gekenmerkt.
De onschuld van de hoer.

gravatar

Naar verluidt vooral schietende Mocro’s en vechtende Polen.

Ik ben vergeten of de import van 100.000 alla akbarbaren al effect heeft.
Wel op de woningnood en ziektekosten trouwens.

Reageer
gravatar

Je merkt wel dat er steeds meer animo voor is. Zelfs op diverse politiebureau’s hangen nu al affiche’s dat er mensen gezocht worden voor moord.

Met een beetje goede wil kan het aantal voor 2018 misschien zelfs verdubbelen. Dan komen die lege plekken vanzelf.

Reageer