InsectWorld / Shutterstock.com

Spannend: met Ryanair weet je pas op het vliegveld of je op vakantie gaat

Verrassingsvakantie erg in trek

Voor iedereen die van een verrassingsvakantie houdt is er goed nieuws: met Ryanair weet je tegenwoordig pas op het vliegveld of je überhaupt op vakantie gaat. Leuk voor mensen die een gokje durven te wagen.

Katja en Marcel hebben meteen een vlucht geboekt naar Dublin: “Vroeger lieten we ons op het vliegveld nog wel eens verrassen door de locatie, maar dat werd op een moment ook voorspelbaar. De ene keer gingen we naar Pisa, de andere keer naar Berlijn. Hoe je het ook wendde of keerde: we gingen op vakantie. Best wel saai.”

Daarom staan Katja en Marcel nu op Schiphol te wachten tot hun vlucht op het bord tussen de departures komt te staan. Na een half uurtje is het zo ver: “Canceled, wat leuk! Dat had ik echt niet verwacht!” roept Katja. “Kom Marcel we gaan meteen naar de parkeerplaats.”

Ryanair is trots dat het een nieuw gat in de markt heeft gevonden. “Veel vakantiegangers waren toe aan wat nieuws, zoals niet gaan bijvoorbeeld. En wij laten zien dat dat helemaal niet duur hoeft te zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat wil ik ook wel. In juni met Ryanair naar Sardinië gevlogen — al op het vliegveld (nee, niet eerder, het moest immers een verrassing zijn) werd vermeld dat de vlucht 06u20m vertraging zou hebben, daar kwamen nog eens 20m bij, en we mochten ook nog 1½u in het vliegtuig op de startbaan wachten. Vakantieman gezelli he!

Reageer
gravatar

Verdomd interessant, nu weten wij ook waar de uitdrukking: “als Sardientjes in blik” vandaan komt. Door RYANAIR tot kooktemperatuur gebracht op de startbaan in Sardinië.

gravatar

Als insider kan ik u verzekeren dat we ons zo voelden. En een gratis drankje of hapje in het vliegtuig kon er niet vanaf. Vlees noch vis…

gravatar

Gaan voor een echte verrassing? Bij Malaysia Airlines weet je zelfs niet meer waar het vliegtuig gebleven is. Op die manier ben je dan ook even echt los van jezelf en je omgeving.

Reageer
gravatar

Het kan nog sterker: bij EASY JET weet je pas aan het eind van de startbaan naar welke (vakantie-)bestemming je vervoerd wordt; uitstappen kan dan niet meer. Boven de Atlantische Oceaan uitstappen kán, met een speciaal Foch-ticket, maar vervoer naar een passend hotel wordt niet vergoed.

Reageer
gravatar

Heel attent van jou Ik Zeg Het Maar Even, het scheelt maar één letter, maar toch is dat decisief voor de goede verstaander. Bedankt voor deze correctie.