Shutterstock.com / Roby1960

Eend komt met heerlijk recept: taai brood met een slootwaterdip

Chef Eend

Weinig dingen zo lekker als taai brood gedipt in zuur slootwater. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Hoe maak je dit verfrissende gerecht?

Zorg voor brood van minimaal vijf dagen oud dat nog net niet beschimmeld is. Laat het minstens drie seconden drijven zodat de chloride en algen opgenomen worden in het brood en de zompige zure smaak sterk naar voren komt. Let wel op dat het brood niet zinkt.

Eenvoudig en voedzaam, eigenlijk kun je hier de hele week van eten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heej, Eurlings, als het gaat om de rij voor de hemelpoort, dan sta ik graag helemaal achteraan.

Kunnen die reli’s elkaar verdringen om als eerste binnen te komen…

gravatar

Eenden lijken net mensen. Die pikken ook alle zure beschimmelde waren op die 3 seconden geleden in het troebele stinkende water genaamd ‘internet’ zijn gegooid. En smullen dat ze doen!

Reageer
gravatar

Gatvâhredammé, dâh hebbe wè sins de oâhlog nie meâh gevreíte!

Maah gelukkag hebbe wè deíze weík Foe Jong Un in de anbieding. Met nassie, bámie of witte lès.

De Belsjineís: gewaun aupe.

Auk op maandag aupe.

Reageer