Shutterstock.com / Erik AJV

Plunderingen op Texel na herfststorm

Zeehonden en vuurtoren gestolen

De regering stuurt 100 militairen naar Texel om de orde te bewaken na de herfststorm die vandaag over het eiland trok. Op meerdere plaatsen zijn inwoners aan het plunderen geslagen.

“Er kwam hier een groepje jongens met zakmessen de winkel in”, zegt een winkelier uit De Cocksdorp. “Die heb ik gezegd dat ze weer moesten vertrekken.”

Volgens berichten van lokale media zijn er ook zeehonden en een vuurtoren gestolen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, ironie blijft voor sommige mensen een moeilijk te herkennen fenomeen.

Natuurlijk weet ik wel dat er al negers waren in 1953. Sterker nog: toen was de slavernij al afgeschaft!

gravatar

Even serieus (sorry).

Leesvoer voor al die boze witte lezers, reageerders en likers: http://www.grutjes.nl/2017/09/irma/
En dan giro 5125 (NL02 INGB 0000 0051 25).

Het zou pas echt schandalig zijn als deze hulpactie minder opbrengt dan welke eerdere hulpactie dan ook. Sint Maarten is net zo Nederlands als Zeeland was in 1953. Op naar de 40 miljoen!

gravatar

Zodra de Groene Draeck uit zijn onderhoudsbeurt van € 416.000 is, komen wij eraan!
(‘Wij’ dat ben ik hè, haha!)

Op dit moment komt de PH-GOV al leeg achter ons aanvliegen om ons weer op te pikken. Wist u trouwens dat de aardomtrek 40 075 km is? Deed ‘ie best snel!

Willem-Alexander

gravatar

De Telegraaf had ook nieuws. Een grote ravage op Vlieland. Nu ik heb daar vrienden die op Stortemelk een tent hebben en ja…er was een tentje omgewaaid. Toch ook maar een actie organiseren?

Reageer
gravatar

Peilstation Den Helder registreerde een verhoogde uitstroom van Duitse repatrianten die -na de rellen bij Oudeschild en de slufter- een veilig heenkomen zochten op het vasteland. Waar ze vastliepen door uitgevallen verkeerslichten. Algehele paniek. Bert Koenders heeft -in Naam van Oranje- de Duitse ambassadeur op het matje geroepen; maar nou is het matje weer zoek. Altijd wat met die Duitsers.

gravatar

Herr Juncker,

Ik heb zo juist het complete eiland verplaatst naar de Ierse Zee nabij Liverpool. Als de EU niet binnen twee jaar reageert, zal het eiland worden gebrexit.

N.N.
Mastercrook

Uit het Engels vertaald door M.R.

Reageer
gravatar

“…na de herfststorm die vandaag over het eiland trok.”
Raasde! In dit soort berichten horen stormen altijd te razen, niet trekken.

Reageer
gravatar

stelletje zieligen, zou eens tijd worden dat jullie zo in de problemen zouden komen, dat piepten jullie wel anders. steletje dode hersencellen.

Reageer
gravatar

Zeg Hertzberger: je hebt nog geen inburgeringsexamen gedaan, neem ik aan? Dat Nederlands van jou behoeft enige verbetering; het lijkt wel steenkolen-Engels.