Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Fans hopen dat deel 3 van serie ‘Rutte’ spannender is dan deel 2

Spectaculair Rutte I kreeg saai vervolg met Rutte II

Fans van de serie ‘Rutte’ wachten vol spanning de release van het derde deel af. Na het spectaculaire Rutte I, volgde een tamelijk saai vervolg met Rutte II. De kijkers hopen dat Rutte III weer voor spanning weet te zorgen.

Bryan Opdam is fan van het eerste uur. Hij genoot met volle teugen van Rutte I. “Daar zaten zo veel goede verhaallijnen in. De implosie van het CDA, de gedoogsteun van de PVV en later ook de SGP, het fractievoorzitterschap van Stef Blok… Je verveelde je geen moment. Man, toen Wilders wegliep bij dat Catshuis, zat ik echt op het puntje van mijn stoel.”

De verwachtingen van Rutte II waren dan ook hooggespannen, maar de sequel viel tegen. “Iedere keer als er een kabinetscrisis dreigde, losten Rutte en Samsom het weer op”, klaagt Bryan. “Zo was er steeds een anticlimax. Ik wil koppen zien rollen, niet dat diplomatieke geleuter. Het enige boeiende was dat bonnetje, maar ik hoop niet dat ze dat straks wéér van stal halen.”

Sjoerd Tijssen deels Bryans scepsis over Rutte III: “Je ziet toch vaak dat ze een concept proberen uit te melken, maar dat het nooit meer het niveau van het eerste seizoen haalt. Natuurlijk is het een leuk uitgangspunt dat ze een meerderheid van slechts één zetel hebben. Maar als ik dan lees dat Gert-Jan Segers de rol van coalitiepartner speelt, dan ben ik eigenlijk bang dat ik mijn tijd ga verdoen.”

Niettemin geeft Sjoerd Rutte III een kans. “Maar ik houd mijn hart vast. Neem Home Alone, daar hebben ze zelfs de hoofdrolspeler veranderd. Ik zou het heel treurig vinden als Mark Rutte in Rutte IV door iemand anders wordt vervangen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind dat de karakters weinig diepgang hebben.

Lachje Rutte , zemelen Buma-Stemra , afkrakertje Roemelaar, kadootje uit andermans zak van Jesse We Can, ‘Gekkenwerk!’ van Geertje Chlorix, …

Borkarton! We kennen het nu allemaal wel.

Ik kijk allang niet meer.

Reageer
gravatar

U heeft gelijk, mijn waarde.
En toch…
Sommige zaken zijn té erg om in onze eigen geliefde taal over te spreken.

Wat te denken van “Markje – The Prequel”?

gravatar

Sommigen beweren dat hij zelf zijn boterhammen smeert en dat hij in het weekend nog duimt in zijn slaap , het enige dat wij weten is dat hij Rutte wordt genoemd! (zou hij dan ook The Stig zijn?)

Reageer