Wikimedia Commons CC: Chatham House / Thom Hoffman / Paul Blank

Dit ochtendritueel loont echt: opstaan

Alle succesvolle mensen doen het

Wat hebben Richard Branson, Louis van Gaal en Carice van Houten met elkaar gemeen? Ze staan elke ochtend op uit bed. En dat is geen toeval. Volgens de Japanse opsta-goeroe Misuki Hirabashi is opstaan uit bed namelijk dé sleutel tot een succesvol leven.

“Als je opstaat uit bed schep je daarmee voor jezelf de mentale en fysieke ruimte om creatieve handelingen te ondernemen. Je kan bijvoorbeeld naar een andere kamer lopen, een ontbijt maken en zelfs naar je werk vertrekken. Dat klinkt allemaal vanzelfsprekend, maar je kan het pas doen als je eerst je bed bent uitgekomen.”

Volgens Hirabashi duurt het even voordat je de juiste mindset te pakken hebt. “In het begin zal het niet altijd lukken om elke dag op te staan. Wees dan niet te hard voor jezelf en zeg: volgende dag probeer ik het weer. Zeker in het begin is het niet erg om een beetje vals te spelen door bijvoorbeeld een wekker af te laten gaan.”

De opsta-goeroe beweert dat uit bed stappen na verloop van tijd bijna vanzelfsprekend wordt. “Als je ‘s avonds je slaapkamer binnenloopt en je ziet dat je niet nog steeds in je bed ligt besef je meteen dat je die dag iets productiefs hebt gedaan. Dat stimuleert je om bezig te blijven. ”

De 24-jarige student Jan-Willem vindt dat al die sterren maar makkelijk praten hebben. “Ja met zoveel geld zou ik ook elke dag opstaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De kans is heel wel aanwezig dat mevrouw Van Houten voldoet, of heeft voldaan aan de criteria ‘linkse gekkie’ en ‘blowen’. Zie haar c.v.: Amsterdam, kleinkunstacademie.

gravatar

Gisteren had ik ook van die toestanden. Iemand zat naast me op een terras en had me vorig jaar ook al gezien. Hij keek buitengewoon kritisch toen ik een sigaret opstak. En toen ik nog een sjekkie draaide begon hij over kettingroken. Ik zei dat de kanker komt van het kankeren en de sociale controle. Ik zei het pakje is leeg, en die ene stop ik in mijn borstzak. Ik had net een nieuw gekocht dat ik uit mijn tas haalde. Weer commentaar. Toen ik wegging was het weg. Ik ben nog teruggegaan om na te vragen.

gravatar

Longkanker is een keuze.
De behandeling is zinloos.
De uitzaaiingen blijken daarna.

De rekening en overlast legt de roker op het bord van de maatschappij .

Maar vooral doorgaan.
Schoolpleinstoerheid = domheid erkennen blijkt moeilijk.

gravatar

Ik ben diep geroerd door de enorme humaniteit van Zo Gaat Dat Dan.
Vooral ook de subtiele uitdrukkingswijze.

gravatar

Wat de man in de straat van wetenschap weet is nog veel erger dan wat hij van religie weet. Zijn selectieve vermogen richt zich enkel op de waanzin en de platitude gedirigeerd door mislukte huisvrouwen. Zijn gebrekkige mentale selectie loopt synchroon aan het fysieke.

gravatar

Uw preoccupatie met ”de sociale controle” neemt ondertussen inmiddels pathologische vormen aan.
En nog vertikt u het om uw conclusies te trekken en van woonstede te veranderen.

gravatar

Mieke-Mira is een combinatie van eerdere commentatoren, net zoals er veel Maitreya’s zijn gekomen, uitgevonden door de media zelf om de duisternis aan te tonen waar ze zelf achterzitten. Ze zien zichzelf als de uitvinder van het nieuws. Een leugen is 1. Beweren dat iets wat niet bestaat wel bestaat, misschien met de pretentie van wetenschap of techniek die dingen uitvindt die ons zouden ‘dienen’. 2. dingen die wel bestaan ontkennen door persiflage.

gravatar

Maitreya,
Wat de officiële wetenschap of religie weet is nog veel krankzinniger dan de ‘gewone’ man.
Maar misschien is het evenzeer een kwestie van vraag en aanbod als het democratisch gekozen fascisme van Hitler.

gravatar

1. Beweren dat iets wat niet bestaat wel bestaat, misschien met de pretentie van wetenschap of techniek die dingen uitvindt die ons zouden ‘dienen’. 2. dingen die wel bestaan ontkennen door persiflage.

(2. de Speld? De dingen eenvoudig uit de omgeving halen zoals bij sommige Amsterdamse columns die hetzij beweerden dat iets bestaat wat niet bestaat of andersom door gewoon even ergens te gaan zitten en toe te kijken.)

Wel is het een feit dat de psychologisering van objectieve misdaden een bekende truc is van de krachten van het kwaad die daar nauw mee samenhangt. Het is een bekende mengvorm van 1 en 2 zoals ook wetenschap. Heel slim.

gravatar

Iedereen schept zijn eigen realiteit is een bekende platitude, een vervalsing die populair is in wetenschap en in de ik-gerichte new age.
Dat moet zijn: iedereen helpt de objectieve werkelijkheid te scheppen voor iedereen.
Daarna wordt de verantwoordelijkheid voor de ondergang doorgeschoven (aan mij gegeven).

gravatar

Ik denk eerder dat Trump zichzelf steeds weer probeert uit te vinden dan dat ”de media het nieuws uitvinden”.

gravatar

Olé olé, oké oké/
Het gaat om het hier en nu/
Bru nu, Bru nu/
Una paloma blanca, una paloma blanca/
Ik heb een band/
Met Schouwen-Duiveland/
Ons ei-land, ons ei-land/

gravatar

Mieke,
Ik heb vernomen dat u een zeer vrome vrouw bent.
Dus altijd weet u precies de fouten te vinden van anderen.
En soms is er een makkelijk voorwendsel om af te schuiven.

gravatar

De discussie over staand of zittend plassen is vooral erg serieus in Duitsland, meneer Van der Plas.

gravatar

Meneer van der Plas,

Mag ik u een vraag stellen? Tenslotte heeft ervoor gestudeerd.
Gebruikt u het openbaar toilet als u lesgeeft?
Of heeft u uw eigen potje?

gravatar

Meneer van der Plas,

U heeft ervoor gestudeerd. Net als Balkenende vroeger. Dan met je erop vertrouwen dat hij het wel weet.
Nog een kleine vraag van mij. Als u het goedvindt.
Is het gratis of moet u ervoor betalen, of wordt het ingehouden/gestort op uw bankrekening.

gravatar

Je MOET er inderdaad op vertrouwen dat we weten waar het over gaat. Als we een leerstoel hebben. (Die studentes kennen niet eens spellen.)
Pistemologie. Zie ook de Balkenendenorm.
Het wordt gestort.

gravatar

Een groot man. En ik heb gehoord dat hij – tenminste in de ochtenduren – als hij opstaat ook werkelijk staat als hij plast. Hij staat ervoor.

gravatar

Voordat we met sleutels gaan rinkelen, kan iemand mij vertellen wat een succesvol leven is? Richard Branson en Louis van Gaal doen eerder denken aan voltooid leven.

Reageer
gravatar

Op het eerste gezicht een uitstekend idee, maar toch. Een uitstapje naar het aanrecht, eventjes in de gang, leunen over de wasmachine, waarom niet? De dag is lang.

gravatar

Opstaan -op zich- is al een hele inspanning en het loopje naar de sofa kan nog net, maar daarna blijf ik de hele dag horizontaal, behoudens de periodieke gang naar het kleinste kamertje. Mijn vrouw leest de krant voor; dat voorkomt vermoeide armen bij het liggend lezen.

gravatar

Elke dag weer een nieuwe kans om een klein stapje te zetten. Als je het te eentonig vindt, dan kun je er ook wel variatie in aanbrengen, bijvoorbeeld door een dag in de week uit te kiezen om wat langer te blijven liggen, zoals de maandag. Of door het een keertje om te draaien door als de wekker gaat niet uit, maar in bed te stappen, zeg de vrijdagochtend.

Reageer