Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Rutte onder vuur vanwege bezoekjes aan midgetgolf-resort

Premier ontvangt wereldleiders in Mar-a-Lage-Vuursche

Zoals bekend brengt Mark Rutte zijn weekenden graag door op zijn midgetgolf-resort in Lage Vuursche. Het komt hem op steeds meer kritiek te staan. Volgens de SP is Rutte vaker te vinden op de midgetgolfbaan dan in het Torentje.

Het luxe resort, door Rutte omgedoopt tot ‘Mar-a-Lage-Vuursche’, bestaat uit 18 banen met verschillende kleurrijke obstakels en zelfs eentje waarbij je de bal in een net moet slaan. In de loop der jaren ontving de premier er wereldleiders als Barack Obama, Angela Merkel en de Dalai Lama.

Rutte schept graag op over zijn handicap (‘Ik sla best wel eens een hole in one’), maar het geflaneer op de midgetgolfbaan schiet SP-Kamerlid Lilian Marijnissen in het verkeerde keelgat: “Het land staat voor grote opgaven, maar de premier staat op een gravelbaan in het bos een balletje onder een miniatuur-windmolen door te slaan. Best knap, maar ik heb liever dat hij het land regeert.”

Marijnissen hekelt ook de financiële gevolgen van Ruttes bezoekjes aan Mar-a-Lage-Vuursche: “Na afloop eet hij altijd schaamteloos een pannenkoek met stroop én poedersuiker. Op eigen kosten, maar toch.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De premier zou hier juist om geprezen moeten worden. Tijdens deze golf- en pannenkoek-onderonsjes worden relaties met wereldleiders gesmeed en verbeterd. We kunnen er niet buiten. Kijk maar naar de brexit. Die is er gekomen omdat de Britten als enigen niet kwamen opdagen op Ruttes resort: zij halen structureel hun neus op voor “deze parodie op ons edele golfspel”. Ja, dan zet je jezelf wel buitenspel!

Reageer