Auteur Emoji Trilogie ontevreden met verfilming

'Alle nuance is verloren gegaan'

Dominik Jakobis, de auteur van The Emoji Trilogy, is erg teleurgesteld in de verfilming van zijn debuutroman. De Oostenrijkse auteur van de drie vuistdikke boeken over emoji’s woonde de première van The Emoji Movie bij in het Regency Village Theater in Californië, maar liep halverwege de film zichtbaar ontstemd de zaal uit.

Jakobis herkende in de film weinig van de dystopische romans waar hij in 1992 mee debuteerde, zo liet hij weten aan een journalist van The Hollywood Reporter. “Het lijkt wel of de regisseur (Tony Leondis, red.) het boek niet eens gelezen heeft,” brieste hij. “De plot is tot op het bot uitgekleed, en dan nog voelt de film gehaast aan. De personages lijken wel van karton, zo eendimensionaal zijn ze. De blije Emoji is alleen maar blij, de boze Emoji alleen maar boos. Alle nuance is verloren gegaan. De Poep-Emoji is zelfs gereduceerd tot figurant, terwijl dat personage juist de rode draad is van het hele verhaal. Het is een aanfluiting.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb de film niet gezien en het is niet terecht dat Dominik Jakobis klaagt over de verfilming van zijn boek als hij hem niet tot het eind heeft gezien.

gravatar

Lieve Corrie, hoe kan je dat nou zeggen over een film met allerlei vreemdelingen die niet in ons land thuishoren. Ook niet in onze bioscopen, want voor je het weet rukken ze onze eigen cultuur aan flarden.