Slechte publiciteit bestaat niet: ‘Iedereen weet nu wat een ei is’

NVWA stelt pluimveehouders gerust

Pluimveehouders leken ernstig de dupe te worden van de crisis rond vergiftigde eieren, maar ze kunnen opgelucht ademhalen: slechte publiciteit bestaat niet. “Iedereen weet nu wat een ei is”, aldus Freek van Zoeren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Van Zoeren stelde gisteren in Nieuwsuur nog dat mensen voorlopig beter geen eieren kunnen eten. “Dat klopt, want dan ga je hartstikke dood”, zegt hij nu. “Maar deze situatie hoeft niet ongunstig uit te pakken voor pluimveehouders. Sterker nog, dit is ontzettend goed voor de naamsbekendheid van het product ‘ei’. Ik denk dat veel sectoren jaloers zijn op deze gratis media-aandacht.”

Kritiek van LTO Nederland dat hij met zijn uitspraken onnodige onrust heeft gecreëerd, wijst Van Zoeren van de hand. “Ik heb alleen gezegd dat het eten van eieren met fipronil ervoor zorgt dat er gemuteerde kippen in je buik groeien die je organen opeten. Maar daardoor staan eieren als potentieel voedingsmiddel wel op de kaart. Dat is ook wat waard.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind De Speld een frisse Humorvolle Site, heerlijk ongebonden en grappig. Ga zo door. En een grote pluim voor de redactie om direct grappig maar serieus op het nieuwste nieuws in te haken ,Heerlijk.

Reageer
gravatar

Zolang duinkippetje Corrie van Hiernaast de duinen bevuild met niet biologisch afbreekbare onderbroeken met lange pijpen vertrouw ik op zuigen van Diederik.
Mij niet natuurlijk, een ei past bij zijn hoofd. Breekbaarheid is weerbarstig.