CC BY-SA 2.0 : Agencia de Noticias ANDES

President Venezuela: ‘Demonstranten denken alleen aan materiële zaken als voedsel’

Maduro haalt uit naar hongerige kapitalisten

President Nicolás Maduro van Venezuela is woedend over de protesten in zijn land. Volgens hem zijn de hongerige demonstranten alleen maar bezig met materiële zaken als voedsel.

“Ze denken alleen maar aan eten”, brieste de socialistische president tijdens een van zijn televisietoespraken. “Ze blijven maar zeuren om voedsel voor hun kinderen, maar je hoort ze nooit over gelijkheid, solidariteit en harmonie. Voor deze neoliberale kapitalisten draait het alleen om stoffelijk gewin.”

Erger nog dan het streven naar voedsel vindt Maduro de focus van de demonstranten op geld. “Ze klagen en klagen en klagen. Dat hun geld elke dag minder waard wordt. Er is meer in het leven dan geld! Deze mensen zijn geïndoctrineerd door de Amerikaanse imperialisten en nu hebben ze voortdurend dollartekens in hun ogen.”

Veel demonstranten melden zich in het ziekenhuis met klachten over gebroken botten en kogelwonden. Ook dat is Maduro een doorn in het oog: “Ze zijn altijd maar bezig met hun eigen probleempjes. Ze zouden zich eens moeten bekommeren over de toestand van Venezuela. Ons land staat er verschrikkelijk slecht voor, ongelooflijk dat mensen zich dan druk maken over pietluttigheden als hyperinflatie, buitensporig politiegeweld, een chronisch gebrek aan medicijnen en enorme voedselschaarste.”

De president haalde ook uit naar Luis Fonsi en Daddy Yankee. De Puerto Ricaanse zangers verzetten zich tegen het gebruik van hun megahit ‘Despacito’ voor Maduro’s politieke doeleinden. “Ze noemen het hun eigendom, maar muziek is van iedereen!” Maduro kondigde in dat kader aan dat de staat de brokstukken van de viool van de gewonde demonstrant Wuilly Arteaga eerlijk gaat verdelen onder de bevolking.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Excellent article! Had quite some laughs 🙂
Jokes apart, it really captured my country’s situation. I’m glad people from other countries are getting aware of what is happening in Venezuela and hopefully will show us some support.

Reageer
gravatar

Citaat:“ Ze denken alleen maar aan eten”

Dat krijg je ervan je van jongs af aan het kapitalistische gedachtengoed met de paplepel krijgt ingegoten.

Zelfs de linkese gekkies kunnen alleen nog maar aan ‘méér, méér’ denken.

Hoog tijd voor een alternatief.

🙂 Dat is meneer Wilders van de PVV. 🙂

Reageer
gravatar

Tja., zulke onzin kun je wel verwachten van de partijleider van een socialistische partij zoals Partido Socialista Unionista de Venezuela (PSUV). Op Facebook kun je lezen dat de PSUV sterke banden met de PvdA heeft.

Nicolás Maduro kun je vergelijken met Lodewijk Asscher. Lodewijk heeft zijn gluiperig karakter geërfd van opa Asscher, die was in de Joodse Raad fout.

Hij heeft voorkomen dat zijn Joodse vrienden naar de concentratiekampen werden weggevoerd door arme Joodse mensen ernaar toe te sturen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Dat hele Venezuela moet zijn smoel houden. Beetje de hele dag in de zon liggen bakken alsof die alleen van hunnie is. Wij willen ook wel weer eens een keer zon!

Reageer