bron: CC 3.0 Pepijn Leupen / Youtube: RTL Z MoneyTalks / Youtube: UNESCO

Drie selfmade boybosses over hun onmisbare mode-essentials

Wat draagt de voormalig bad bitch van AkzoNobel?

Wat hebben Paul Polman, Hans Wijers en Klaas Knot met elkaar gemeen? Het zijn alle drie niet alleen selfmade boybosses, ze zijn ook nog eens self-styled. Maar wat zijn hun essentials? Welke boeken, kunst en ontwerpers kunnen ze echt niet zonder? We vroegen het ze.

Paul Polman – Unilever
Paul Polman (60) verdiende in 2016 bijna 7,7 miljoen euro. Deze topper runt Unilever heel tough, maar ook achteloos en casual, alsof hij een grote modeproductie leidt. Maar aan ons verklapt hij een van zijn geheimpjes: “Ik ga nooit de deur uit zonder mijn rode stropdas met diagonale witte streep. Soms een Lauren, soms een Cavalli. Al de rest kan me zowat gestolen worden (hoewel ik wel zorg dat mijn teint bruin genoeg is), maar die das: die moet rood en gestreept!” En heeft hij nog andere musts? “Jawel: ik ben onlangs begonnen met ‘s ochtends alle carbs uit mijn dieet te schrappen. Ik voel me echt een ander mens daardoor. En ja, ik denk dat dat mijn managementstijl wel beïnvloedt.”

Hans Wijers – AkzoNobel
Hans Wijers (65) was vroeger de bad bitch in residence bij chemiebedrijf AkzoNobel, maar heeft nu zijn vleugels uitgespreid over allerlei commissariaten, waaronder van Heineken. Uhm, can anyone say droombaan? Maar hij moet natuurlijk ook unwinden na een lange dag mensen zeggen wat ze moeten doen. Hoe? “Ik ben laatst op cursus gegaan. Ik leerde met rode klei met chamotte paardjes boetseren. I know: klinkt suuupersuf, maar het was echt heel chill, eigenlijk. Kopje Zuid-Afrikaanse rooibos thee erbij, haha. Ik ben ook eigenlijk zo’n muts he. Maar ik eindig mijn avonden dan wel weer met een Cubaanse sigaar hoor.”

Klaas Knot – De Nederlandsche Bank
En dan hebben we nog de junior van de groep, boywonder Klaas Knot (49). En voor we ons gesprek met hem beginnen vragen we ons af: kunnen we het een keer hebben over ageism? It’s a thing, you know? “Ha, and do I know it!”, zegt Klaas. “Vroeger, voor ik President van de Nederlandsche Bank werd, werd ik echt nog weleens aangezien voor jongetje. Ik wil daarom eigenlijk al die boys die gewoon aan het knokken zijn om zichzelf te kunnen zijn in een harde wereld een hart onder de riem steken. En als ik één boek kan aanraden is het Meditations, van Marcus Aurelius. Ik zweer het boys: leer denken als een stoïcijn en je deelt binnen de kortste keren de lakens uit!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is misschien wel de beste satire op al die neppe en overgecommercialiseerde “grrl powerr”-bocht. Felicitaties!

Reageer
gravatar

Nou nou nou, niet zo haastig met die veroordeling Maitreya. Alle drie getoonde Captains of Industry doen aan Mindfulness, men mediteert -zelfs onder werktijd- en Paul Polman laat de afdeling HRM nog voor de koffie enkele tientallen medewerkers op staande voet ontslaan. Als afschrikwekkende voorbeeld voor O.R.-leden. Die man is een lopende kosten/baten-analist, een ware neo V.O.C.-denker.

gravatar

Ik ben benieuwd hoe style-goeroe Thijs Willekes en stylist van de sterren Manon Meijers van de Modepolitie op RTL5 denkt over deze drie bad bitches.

Volgens mij kunnen ze wel een remake gebruiken. Ik vind ze uncool en suuupersuf.

🙂 Meneer Wilders van de PVV 🙂 is meer een badboy.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ooit van werkkleding gehoord?
Een duinhaas met vlechtjes en echt strooiende dropjes laten deze voor jou vallen en dan doen ze een duindans i.p.v. een lijndans.

Klein kaal mannetje die je er ben.