Miljoenen jaren evolutie hebben duif geleerd om balkon onder te kakken

"Ongelooflijk"

De natuur kent vele wonderen. Miljoenen jaren evolutie hebben er bijvoorbeeld toe geleid dat duiven een balkon kunnen onderkakken.

Evolutiebioloog Frans Houtman beschrijft die opmerkelijke ontwikkeling in zijn boek ‘Origin of Pigeon Feces’: “Bij duiven denken mensen tegenwoordig vooral aan ondergekakte balkons, maar weinig mensen staan stil bij de miljoenen jaren aan evolutie die daaraan vooraf zijn gegaan zijn. Dat is ongelofelijk, en het is goed dat die wetenschappelijke lacune nu eindelijk is opgevuld.”

Houtman is lovend over het ‘gigantische’ aanpassingsvermogen van de duif: “Al vrijwel direct na de uitvinding van het balkon toonde de duif zich al in staat om zich recht boven een balkon te ontlasten. Dat is ongeëvenaard. De meeuw bijvoorbeeld heeft die vaardigheid na een paar eeuwen nog steeds niet geheel onder de knie. Maar goed, daar gaat mijn volgende boek over.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

dit is een kwestie van perspectief. Wie zegt niet dat het balkon al miljoenen jaren geëvolueerd is om ondergescheten te worden door duiven.

Mijn huisduif is ook geëvolueerd. Twee keer al Het is nu een Pidgeot, en daarvoor was het een Pidgeotto

Reageer
gravatar

Bij de mens lijkt zijn evolutie erom te draaien dat hij niet meer hoeft te ontlasten, tot die ontdekking kwam ik na onderzoek naar de oorsprong der soorten.

Reageer
gravatar

Dat zijn die achterlijke pvv-meeuwen van van Corrie van Hiernaast, die houden van vieze lucht en hebben, derhalve de vuilnisbelt tijdelijk verlaten om de vergroening tegen te gaan.