Romantisch: man vraagt vrouw ten geregistreerd partnerschap

'Ik zei meteen: ja misschien wel verstandig'

Het was het mooiste moment uit het leven van de 29-jarige Betty. Gisteren vroeg haar grote liefde Karel haar ten geregistreerd partnerschap.

Plaats van het romantische delict was Betty’s favoriete all-you-can-eat restaurant in Bavel. “Het was zo schattig,” glundert Betty. “Zomaar plotseling, midden in het buffet, legde hij zijn vork neer, en ging op zijn knieën. Voor een seconde of vijf keek hij mij indringend aan en vroeg toen of ik zijn fiscaal partner wilde zijn om zo samen verschillende belastingvoordelen te genieten, oplopend tot wel 15 procent!” Betty straalt nog steeds als ze eraan terugdenkt. “Ik zei meteen: ja misschien wel verstandig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je hoort het nu van Alfa Jack zelf, maar Jack (The whipper) de Vries (óók CDA) vond toch nog ruimte om als staatssecretaris een buitenechtelijke relatie te onderhouden; zijn bureau in het MinDef was -in een wip- leeg geveegd. Maar het CDA, de Paus. de VVD. Lockheed hebben het hem ruimhartig vergeven: want Le J35 vaut bien une m(aîtr)esse

gravatar

in een all-you-can-eat restaurant? Wat omslachtig! Je stuurt toch gewoon een whatsapp of Facebook berichtje terwijl ze naast je zit?

Reageer
gravatar

Als je de onschuld en de oppervlakkigheid ziet van meisjes van onder en boven de twintig met hun ouders, dan besef je hoe goed het nieuwe opvoedingssysteem heeft gewerkt. Doordat er meestal een jongetje uit Afrika of Azië is geadopteerd hoeven ze nooit het gezin te verlaten zonder dat er inteelt aan te pas komt.

Reageer
gravatar

Je bent weer enigmatisch op dreef Maitreya. “Doordat er meestal een jongetje uit Afrika (of Azië) is geadopteerd, hoeven ze nooit het gezin te verlaten zonder dat er inteelt aan te pas komt”. Vraagje: komt inteelt van pas tussen meisjes van onder en boven (de 20) en hun adoptief zoon uit Afrika? Verklaar je nader, ter voorkoming van akelige misverstanden.

gravatar

Ik vraag nog maar eens Maitreya (naar aanleiding van jouw hypothese over meisjes van onder en boven (de 20)), hoe zit dat nou met Afrikaanse adoptanten? Ooit in de late jaren ’70 zagen we een gestage instroom van jonge Nigerianen die (in ruil voor een Nederlands paspoort + uitkering) voor één half etmaal huwden met zich jeugdig en willig voelende meisjes van rond de 65. Zijn dat dezelfde loverboys die ons nu brieven sturen met het verzoek om (tegen betaling van € 25.000,-) fiscaal onbelast hun miljoenen-erfenissen te stallen op onze bankrekeningen? Hoe jong en bandeloos ook; je kunt die Nigeriaanse jongens om een boodschap sturen, zoveel is wel duidelijk.

gravatar

Bah, het zoveelste geval van belastingontwijking als romantisch voorspiegelen. En maar zeuren dat er te weinig geld naar de zorg gaat.

Reageer
gravatar

Ach., kon vroeger een geregistreerd partnerschap ook maar. 🙁 De bruiloft was toentertijd best wel duur. Al de familie en Iedereen van hiernaast was erbij. Dat gaat nu eenmaal zo wanneer je in een gezellige wijk woont.

Volgens mij is een geregistreerd partnerschap met z’n belastingvoordelen niet zo duur.

De enige reden waarom ik met mijn man getrouwd ben is omdat hij er voor zorgt dat er stabiel inkomen voor mij is zodat ik leuke en fijne dingen kan doen.

Corrie.

Reageer