Peter besloot om warme broodjes te verkopen en nu is hij failliet

Financiële klapper blijft uit

Een enorme sof voor Peter (42) uit Heiloo. De backoffice medewerker besloot om zijn baan op te zeggen om fulltime warme broodjes te gaan verkopen. Hij dacht op die manier een grote financiële klapper te gaan maken, maar dat viel tegen: Peter heeft vandaag faillissement aangevraagd.

Het begon allemaal nog zo voorspoedig. Op de eerste dag stond er een rij voor de winkel. “Warme broodjes! Warme broodjes!” riep Peter opgewekt om zijn product aan te prijzen, en de mensen dromden samen om alle heerlijke deegwaren met eigen ogen te kunnen aanschouwen. En toen ging het allemaal verschrikkelijk mis. “Heeft u ook croissantjes?” vroeg een meneer met een vilten hoed. “En doet u mij maar zo’n overheerlijke moorkop, bakkertje,” voegde zijn vrouw daaraan toe. Het was pas toen dat Peter besefte dat zijn businessmodel een paar kleine hiaten kende.

Inmiddels zit Peter thuis in een leeg appartement terwijl de schuldeisers van de graanfabrikant zijn inboedel naar buiten dragen. Zijn vrouw is naar een hotel vertrokken en heeft de kinderen meegenomen. Zijn oude werkgever wil hem niet terugnemen, met name omdat Peter bij zijn vertrek nog vol bravoure “Ik ga warme broodjes verkopen, jullie kunnen allemaal mijn reet likken” heeft geroepen.

En nu? Peter wil andere mensen helpen om niet dezelfde fouten te maken. Zodra hij zijn leven weer op de rails heeft, gaat hij scholen, banenmarkten en carrièrebeurzen aandoen met een even eenvoudige als urgente boodschap. Peter: “Verkoop geen warme broodjes. Het wordt je ondergang.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mocht het niet lukken met een nieuw baantje, dan kan Peter altijd nog solliciteren voor een functie bij het partij-apparaat van de PVV.

Daar letten ze toch meer op de buitenkant dan op de inhoud. 🙂

Carrie

Reageer
gravatar

dat kan ik begrijpen. Als je warme broodjes wilt verkopen moet je iets hebben waar klanten voor terugkomen. Zo heeft de buurvrouw altijd 2 lekkere kadetjes, waar vooral de (mannelijke) klanten voor terugkomen. Al vind ik die roze verlichting bij haar binnen wel minder

Reageer
gravatar

Ooit heb ik op het laatste moment afgezien van het beginnen van een handel in praatjes. Leek me en leuk product.

Gelukkig zag ik op tijd in dat in deze branche de concurrentie moordend is.

Reageer