5 misvattingen over misvattingen

Het is een misvatting dat mensen op de hoogte zijn van allerlei misvattingen. Ze hebben de misvatting vaak verkeerd begrepen of het klopt niet. Hier de 5 hardnekkigste misvattingen over misvattingen.

1. Mensen eten tijdens hun leven gemiddeld acht spinnen in hun slaap

Veel mensen denken dat het niet waar is dat een mens in zijn leven gemiddeld acht spinnen eet in zijn slaap. Dat is een misvatting, een mens eet in zijn leven gemiddeld zeven spinnen niet.

2. De Chinese Muur is het enige menselijke bouwwerk dat vanaf de maan is te zien

Dat de Chinese Muur helemaal niet te zien is vanaf de maan is inmiddels wel bekend. Maar wat niet zoveel mensen weten is dat de meeste mensen eigenlijk denken dat de Chinese muur vanaf Mars te zien is.

3. Eskimo’s hebben tweehonderd woorden voor sneeuw

Taalkundigen weerspreken vaak dat Eskimo’s tweehonderd woorden hebben voor sneeuw. Veel mensen zeggen dan dat Eskimo’s liever Inuït genoemd willen worden, maar dat is een misvatting. Ze hebben nog liever dat je gewoon ‘je’ of ‘jij’ zegt, niet dat afstandelijke gedoe.

4. De Vikingen droegen helmen met hoorns

Het beeld dat Vikingen gehoornde helmen dragen is ontstaan door films en opera’s, niet door de historische werkelijkheid. Dat is technisch gezien waar, maar de meeste mensen denken dat Vikings helmen met hoorns droegen omdat ze een keer een hotdog hebben gegeten in een strandtent in Denemarken die zo’n groot houten bord had van een Viking met een helm met hoorns, niet omdat ze dat in een film hebben gezien.

5. Chocoladevla komt van bruine koeien

Veel mensen geloven dat veel kinderen geloven dat chocoladevla van bruine koeien komt. Dat is niet waar. Er zijn namelijk ook veel volwassenen die dat geloven. Wij bijvoorbeeld. Of nou ja, er zijn in ieder geval veel kinderen die geloven dat wij dat geloven, maar dat hebben wij ze wijsgemaakt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ze mist de helm maar maakt nog een gebaar over(non gratis en tot horens, handen op het hoofd).
De bruine koe zonder horens welke in de ruimte(het luchtledige) niet te horen is en ook niet vanuit de ruimte te zien.
Corrie wordt betaald en krijgt hier geld voor?
Een hoer dus.

gravatar

Nee, ze doet het omdat ze werkelijk gelooft dat ze ‘de linkse gekkies’ weer op het juiste pad kan brengen door zichzelf honderduizend keer te herhalen, en daarbij uit den treure de woorden ”meneeer Wilders” en ”PVV” te gebruiken.

Ze gelooft heilig in indoctrinatie door herhaling.

gravatar

Een misvatting (gelijkelijk verdeeld over redactie en adverteerders van De Speld) is -óók- dat “tongue-in-cheeck- en “wink wink, nudge-nudge” inhoudelijk tot het operationele instrumentarium van álle Speld-participanten behoort. Het lijkt wederzijds van belang (dus a.h.w. een win-win-situatie) als dit micro-culturele misverstand ongewijzigd in stand wordt gehouden; immers: “de cost gaet voor den baet uyt”. Misschien vindt de redactie ooit nog eens de gelegenheid de talloos vele verdwenen reacties een waardig afscheid te bieden. Een bronzen gevelplaatje of zo “Voor hen die vielen in de strijd om plaatsing”. Het hoeft niet veel te kosten.

Reageer
gravatar

“Het beeld dat Vikingen gehoornde helmen dragen is ontstaan door films en opera’s,”

Het is een wijdverbreidde en alomheersende misvatting dat de meeste Vikingen in films en opera’s verschijnen. Dit is onjuist, dat zijn acteurs en operazangers. De meeste Vikingen –eigenlijk alle– zijn dood.

Reageer
gravatar

dat komt omdat de banaan niet opgewonden is. Als je de banaan verleidt, zal die kaarsrecht worden