Deze rups had het perfecte antwoord op bodyshamers door te veranderen in een vlinder

"Harige drol! Ik krijg al jeuk als ik naar je kijk!”

Het leven zag er lang somber uit voor een rups in de achtertuin. Telkens als zij zich zichtbaar smakelijk tegoed deed aan haar waardplant, en gulzig grote happen nam van het sappige gebladerte, konden andere rupsen het niet laten om vileine opmerkingen te maken over de volslanke larve.

Ze riepen dingen als: “Hey bolle wurm! Met je gesegmenteerde lichaam!” Of: “Lekker aan het vreten Rupsje Nooitgenoeg? Harige drol! Ik krijg al jeuk als ik naar je kijk!” Maar op een dag was het afgelopen met de pesterijen, vertelt de rups: “Ik had zoiets van: ik trek me niks meer van jullie aan. Ik ga in een tak hangen met een omhulsel om me heen zodat ik al die kritiek niet meer hoef te horen.”

Een paar maanden later stond iedereen met de mond vol tanden toen de rups plotseling terugkeerde als een kleurrijke vlinder. “Daar stonden alle andere rupsen wel van te kijken ja”, vertelt de ex-rups.

Maar wat heeft ze er eigenlijk van geleerd? “Dat het in deze wereld alleen om uiterlijk draait, en niks anders.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met de pesterijen van Rupsje Nooitgenoeg kan ik mij hier op het forum van De Speld identificeren. Al die haat die ik hier van de linkse Gekkies over mij heen kreeg is met geen pen te beschrijven. Gelukkig heb ik het grootste gedeelte ervan kunnen elimineren.

De enige die overgeblevene is Benny met zijn trolgedrag. Maar ja., die gast is een beetje zielig dus geven hem maar gratie en tolereren we hem maar.

Iedereen denkt dat ik een dikke rups ben maar in werkelijkheid ben ik een prachtige vlinder.

Vraag maar aan Wiemie. 😉

Corrie.

Reageer
gravatar

Groot gelijk hoor Corrie.
Vergeleken met die linkse gekkies ben jij een toonbeeld van mildheid en verdraagzaamheid.
Vooral als het om de minderheden in onze samenleving gaat, zoals zwarten, gelovigen, homo’s en natuurlijk moeders van kinderen met een handicap ben ij een toonbeeld van begrip en inlevingsvermogen!

Waren er maar meer van zulke pareltjes van empathie 😉

gravatar

Boontje komt om z’n loontje.

Iedere reageerder zonder persoonlijkheidsstoornis weet wie hier écht de trol is.

gravatar

Het groot dictee kan aan dit artikel een puntje zuigen.
Aan Corries reactie, hoever de motivatie ontbreekt, ze blijft in de bocht.., begriijpt men niet in hoezeer ik haar oogkleppen zie tegen kriebelogen helpend.

Ik heb er geen last van.