Kroegbaas jat spullen bij mensen thuis

‘Het zijn echt herinneringen’

De kroeg van Jan van Tongeren staat helemaal vol met huishoudelijke spullen. Hoe hij daaraan komt? Gejat uit huizen van mensen. “Gewoon voor de grap. Het zijn stuk voor stuk herinneringen aan hilarische avondjes uit.”

“Alles hier heeft een verhaal”, vertelt Jan tussen een bonte verzameling van wasbakken, dwerghamsters, magnetrons en ingelijste foto’s. “Deze paraplubak bijvoorbeeld, die vond ik toen ik op bezoek was bij kennissen. Toen ze even niet opletten, heb ik ‘m snel meegegrist. Ze hadden niks door. Het was een memorabele avond.”

“En deze oranje kinderklamboe heb ik gestolen bij een wildvreemde”, vervolgt Jan. “Het was een warme zomerdag, de deur van het huis stond open en in een opwelling heb ik toen die klamboe uit de slaapkamer gehaald. Het paste gemakkelijk in mijn sporttas. Het is niet te geloven wat je allemaal mee kunt nemen als mensen in de achtertuin zitten.”

Het meest trots is Jan op het Mandemakers-kookeiland met een uitschuifbare Quooker Fusion heetwaterkraan. “Ik was een avond aan het doorzakken bij een vriend thuis. Op het eind van de avond waren we behoorlijk aangeschoten. Toen heb ik een paar jassen over het kookeiland gelegd en hem naar buiten gedragen. Niemand verwacht dat je zulke grote dingen gaat stelen. Vooral vrienden niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed gesproken Corrie. Bij iedereen die iets gestolen heeft zou de hand afgehakt moeten worden.

Eigen schuld dikke bult!

gravatar

Ik herinner me niet dat ooit wat jeb gejat in een kroeg.
Wel laatst op een festival plasticbekertjes gestapeld voor een gratis biertje.

Reageer
gravatar

Mij is het een tijdje geleden gelukt om op een onbewaakt moment het ochtendwater van meneer Wilders (van de PVV) in een buisje mee te sneaken.

Drie maal raden waar ik het verstopt had.;)

Corrie.

Reageer
gravatar

Zo ken ik ook een kroegbaas die een aantal vrijwilligers in dienst had die aangeschoten (of afgeschoten) klanten thuis afleverden. Zij zetten dan de beschonkene tegen de deur en belden aan. Als de echtgenote de deur opende en de (of het) dronkenlor (m/v) over zich heen kreeg, renden de ‘bezorgers’ naar binnen en ontfermden zich over verhandelbare objecten. De kroegbaas betaalde hen 15 % van de helerswaarde. Dat is sommigen duur komen te staan; men kwam met wazige foto in “Opsporing verzocht”.

Reageer
gravatar

Een nieuwe trend is om klanten door middel van bandjes buiten de deur te houden gewoon alles buiten! Muziek bier en klanten zoals gisteren op de Brink in Deventer! Ze trappen er allemaal in!

Reageer
gravatar

Maar die door zijn extreem hoge I.Q. (224) geen vaste aanstelling kon krijgen in deze vorm van kantinebeheer. Hij is nu gedoemd tot zijn 68e (of dan geldende pensioenleeftijd) ZZP’er te blijven of iets in de politiek te gaan doen., .