Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Protesterende leraren ketenen zich vast aan bureau en kijken meteen wat werkjes na

Juf eist hoger loon terwijl ze boze ouder te woord staat en klassenhamster voert

“Hogere lonen!”, roept juf Mieke van basisschool De Wegwijzer terwijl ze een sticker plakt op het werkje van Mees, Yousef de tafel van vijf laat opdreunen en Saartje een laatste waarschuwing geeft. Samen met duizenden andere leerkrachten protesteert Mieke vandaag tegen de hoge werkdruk. Ze heeft zich vastgeketend aan haar met stapels papieren bezaaide bureau, zodat ze meteen wat achterstallige werkjes kan nakijken.

Op het schoolbord, tussen het dinsdag dictee en de namenlijst van de nablijvers, staat in grote letters ‘Wij willen een eerlijk salaris’. Op de gang rent juf Bea langs, met een protestbord in haar ene hand en de scripts voor de groep 8-musical in de andere. “Wij verdienen net zoveel geld en respect als middelbareschooldocenten”, roept ze terwijl ze de leeshoek snel even opruimt, een boze ouder te woord staat, Joost op de gang zet, kleurstoffen bij Daphne uit de buurt houdt, een rapportvergadering plant, de veters van een kleuter strikt, de klassenhamster eten geeft, een rij van twee-aan-twee maakt, Rosa’s gymtas zoekt, een lijmbal van de grond raapt, de schoolmelk rondbrengt, een tekening ophangt, kauwgom van een stoeltje pulkt en Rick en Lorenzo uit elkaar haalt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ze zit op een basisschool, dus dan moet ze toch ook maar een salaris krijgen van iemand die enkel bassisschool heeft afgerond?

Reageer
gravatar

Leerkrachten in het primair onderwijs zijn minimaal HBO Bachelor geschoold en nascholing is vereist

gravatar

Als onpartijdig observator meng ik mij niet in politieke conflicten, maar als mens zeg ik ronduit: ik steun deze actie van ‘t multitaskend basisonderwijspersoneel
Als ik zie hoeveel miljarden Euro’s belastinggeld kritiekloos over de balk worden gesmeten en over de banken worden uitgestrooid, dan denk ik “we hebben nu al volstrekt debiele en gewetenloze politici, hoe moet later met deze groep als nú hun eerste taal- en normenonderwijs niet eens meer basaal wordt verzorgd? Krijgen we later dan alleen nog maar ongeletterde en moreel gehandicapte VVD’ ers uit de VOC-school van Henry Keizer aan de macht?
Dan toch maar emigreren naar Nieuw Zeeland?

Reageer