TU Delft wil binnen 30 jaar geweld tegen hyperlooppersoneel een halt toeroepen

‘De maat zal uiterlijk 2050 echt vol zijn’

Geweld tegen hyperlooppersoneel: nu klinkt het nog als toekomstmuziek, maar als het aan de TU Delft ligt is wangedrag in het futuristische vervoermiddel al voor 2050 verleden tijd.

“Iedereen zal de incidenten wel kunnen herkennen: luidruchtig telefoneren in de stiltecapsule, de buiscateraar opsluiten in de luchtsluis, en als de conducteur er wat van zegt trekken ze hem vacuüm,” zegt onderzoeksleider Flemmo te Gader. “Ik vind echt dat we tegen die tijd als samenleving een signaal moeten gaan afgeven: dit zal echt niet moeten kunnen. Als we in staat zijn mensen in een half uur naar Parijs te schieten moeten we ook in staat zijn een beetje normaal met elkaar om te gaan.”

Volgens minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen moet Nederland voorop lopen in het bestrijden van wangedrag in innovatieve vervoermiddelen: “De maat is straks echt vol, hopelijk al binnen 30 jaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In 2050 ben ik tegen de 90 en dan ga ik me toch een partij lopen trollen in de hyperbool. Kan ik mijn plas niet ophouden, wil mijn elektrische rollator niet starten, ben ik vergeten waar ik woon. Wie maakt me wat, haha.

Reageer
gravatar

Uw langetermijnvisie overtreft nog die van de TU Delft, meneer Wiemersma! En ik heb er vertrouwen in dat dit voor de realisatie van de plannen in nog hogere maten zal gelden.

gravatar

Hopelijk komt er gelijk ook een passende voorziening voor incontinente ouderen, iets in de sfeer van een verwarmd afdruiprek met geforceerde droging. Rond 2050 is Mark Rutte 83 en 45 % van de autochtone bevolking eveneens (hoog)bejaard. Doch 35 % der paspoortdragers met een migratie-achtergrond is dan -ceteris paribus- werkloos, jonger dan 20 jaar en dus uitkeringsafhankelijk. Waar halen we een tweede Slochteren-bel vandaan voor de uitkeringen en pensioenen. Een instabiele demografie waar het trio VVD, CBS en CPB nog een hele kluif aan zal hebben.