Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Zonnepanelen onder de zonnebank: kan dit de Aarde redden?

Groep studenten bedenkt nieuwe manier om energie op te wekken

Goed nieuws uit energieland. Een groep studenten van de Technische Universiteit Eindhoven heeft een revolutionaire manier bedacht om energie op te wekken: zonnepanelen onder de zonnebank. De verwachtingen zijn hooggespannen. Gaat dit de Aarde redden?

Ja, denkt initiatiefnemer Dirk-Jan Broeks. Hij legt uit: “Kijk, zonnebanken genereren ontzettend veel energie. Door er zonnepanelen onder te leggen slaan we we die energie op voor hergebruik. Daar kunnen we dan bijvoorbeeld weer zonnebanken op laten draaien. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst en krijgen alle zonnepanelen een lekker kleurtje.”

Critici wijzen erop dat het plan van de studenten veel energie kost. Broeks wijst die kritiek van hand: “Tuurlijk is het slecht voor het milieu, maar wil je nou de Aarde redden of niet?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ah jeweettoch, een probeerseltje.
Dat is tog altijd UT guval;

Als je echt weet wat je wilt,

Welk raam staat open ?

FF naaar de keuken, want daar is het gezellig.

Dus wat zat er in de schoen van Sinterklaas ?

Je weet het gewoonweg niet.

Dar es alaaaf gaan we.

Reageer
gravatar

De oplossing komt vanzelf als het te laat is. In de tussentijd bereken je de schade aan de andere partij zonder wat te zeggen.

Reageer
gravatar

De wet van behoud van energie zorgt er voor dat dit niet gaat werken. Er zal namelijk veel warmte verloren gaan waarmee er dus veel (elektrische) energie verloren gaat.

Het is een veel beter idee om water te drinken in plaats van cola. Lest de dorst veel beter, zorgt voor minder overgewicht en houdt je scherp. Maar dat is een heel andere discussie.

Reageer
gravatar

Oh wat DOM!!! Het kost veel meer stroom om een zonnebank aan te zetten dan dat er uit te genereren valt!! DIT KAN NOOIT WERKEN MENSEN!!! DENK NA!!! Er ligt namelijk altijd een vet wijf tussen de lampen en de zonnepanelen. Of willen ze die er tussenuit laten? Want dan werkt het wel en is het een geniaal plan.

Reageer
gravatar

Dat vette wijf kan dan beter naar de sportschool gaan. Haar vetverbranding aldaar kan dan gebruikt worden om energie mee op te wekken. Twee vliegen in één klap.

gravatar

Heleen,
Let je wel een beetje op het nieuws en de reclame? Mc Donalds heeft zojuist de nieuwe Vette Wijven Hamburger geintroduceerd! Dat zijn twee vette wijven gebakken tussen twee sneetjes oerbrood. Héérlijk!

gravatar

Er is maar Een die de wereld kan redden, want Jezus redt.

Beter idee

Ik stel voor dat de gehele wereldbevolking elke dag zeven keer tot Jezus bidt voor meer onweer. De bliksemschichten kunnen worden opgevangen met behulp van vliegers, zoals de godsvruchtige Amerikaanse politicus en wetenschapper Benjamin Franklin al in 1752 overtuigend aantoonde.

Ik ben mij ervan bewust dat er weliswaar doden zullen vallen en dat er behoorlijk wat omgevingsschade zal zijn. Maar zoals de Bijbel ons leert heeft elke voordeel zijn nadeel. Bovendien zorgt Jezus er beslist voor dat alleen heidenen en ketters zogenaamd “abusievelijk” door de bliksem dodelijk zullen worden getroffen. Overigens weet ik dat voor Roomsen niet zeker.

Een geruststelling is dat – Jezus kennende – het voor Calvinisten niet zo erg zal zijn als de zondvloed enige tijd geleden.

Amen

Reageer
gravatar

Spontaan antwoord

Hooggeleerde heer,

Dat van de ark vind ik een beter idee. Maak er echter een cruiseschip van met ingebouwde dierentuin. Dat past beter in deze tijd.

PS Vergeet de duiven niet.

gravatar

Weleerwaarde heer Klein,
Er staat geschreven dat de wereld zoals wij die nu kennen door vuur zal vergaan. Daar hoeft niemand zeven keer per dag voor te bidden, want het gebeurt gewoon vanzelf. Overigens zullen niet alleen heidenen, ketters en andersgelovigen aan de vlammen ten prooi vallen; ook zij die valse profetieën de wereld in slingeren staan op het lijstje van de Heere, als het straks zo ver is. Dus bekeert u, nu het nog kan!

gravatar

Beste heer d’Arbanville,
Als door klimaatverandering de zeespiegel stijgt en al het land onder water komt te staan, dan denk ik dat het vergaan van de wereld door vuur behoorlijk ineffectief zal zijn.

gravatar

werkt alleen goed als de energie opgeleverd voor de zonnebank aan te zetten komt van getrainde chimpansees op een hometrainer

Reageer
gravatar

Mijn idee om de aarde te redden

Elektrische vliegtuigen aansluiten op een windpark met behulp van virtuele verlengsnoeren.

Een klein probleempje moet ik echter nog oplossen. Als het te hard waait, gaan de vliegtuigen door de geluidsbarrière en als het te weinig waait, storten ze neer. Met exploderende en neerstortende vliegtuigen wordt de wereld zeker niet gered.

Beste studenten aan de Delftse universiteit,

Kunnen jullie mij helpen bij het oplossen van dit probleempje. Dit is jullie kans om de loef af te steken van jullie collegae in Eindhoven met hun onzinnige idee. Immers als er iemand onder de zonnebank gaat liggen, krijgen de zonnecellen te weinig zonne-energie, zodat de lampen van de zonnebank te weinig elektriciteit krijgen en daardoor uitvallen en dan…. Nou ja, ik hoef jullie dat niet verder uit te leggen, want jullie zijn niet zo dom als die Eindhovense lui..

Reageer
gravatar

Zet de windmolens tegenover elkaar.
En gebruik de energie van aardbevingen om waterstof te maken om daarmee huizen te verwarmen en op te koken, zodat er geen aardgas meer nodig is. Sowieso neemt de vraag af als je gaat koken op waterstof.

gravatar

Sinds het aantreden van dhr. Trump is de vraag en daarmee de prijs van waterstof enorm gestegen. En dat is niet bedoeld voor het oplossen van het energieprobleem…