Bron YT - CBS News

Niet te vroeg oordelen: misschien had dader Manchester wel een heel goede reden om aanslag op kinderen te plegen

Veel mensen reageren vol afschuw op de zelfmoordaanslag in Manchester. Zij veroordelen de dader, die met zijn bom veel kinderen vermoordde. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat hij misschien wel een heel goede reden had om een aanslag op kinderen te plegen? Hoe kun je daarover oordelen als je nog niet alle feiten hebt? Laten we even het onderzoek van de politie afwachten voor we iemand die zich niet meer kan verdedigen met de grond gelijk maken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gaaaaap

Probeerde een indruk te krijgen van ons land en zijn burgers door de reacties te lezen.
Blijkbaar mag dit niet van de zieligheidspolitie.
Ik ga slapen.

Reageer
gravatar

Ik ken de speld, hou van de humor maar vind dit toch echt een respectloze kut teks. Gaat om kinderen, hoe kun je dit nog grappig vinden…waardeloos

Reageer
gravatar

De Moslims die geweld goedkeuren om zo de Islam te verspreiden zijn helemaal niet zo’n minderheid als dat er gezegd wordt. Nee het is een grote groep.
Ik vind dit bericht wel kunnen. Omdat het De Speld is weet je toch hoe het geïnterpreteerd dient te worden?!
De ideologie hierachter is ziek, de dader is ziek, de bommaker is ziek.
Dit artikel probeert aan te geven dat die ziekte reëel is en aangepakt moet worden. De huidige aanpak werkt niet.

Reageer
gravatar

Grappen maken over dode kinderen is ziek. En uiteraard zal de PVV aanhang zoals altijd hier aan slaatje uit slaan. 14 jaar Wilders, nog niets bereikt maar wel veel blinde volgers.

Reageer
gravatar

ALS je iets verder had gekeken dan neussie lang is had je misschien nog kunnen ontdekken dat ze dat hier wel vaker doen.

gravatar

@Paul Groot: jij bent al een tijdje niet meer uit je bed gekomen zo te zien.
Voor jouw “gevatheid” is in ieder geval niemand onder de indruk.
Wat ben jij een ongelofelijk domme zelfgenoegzame sukkel.

Reageer
gravatar

Meen je dat nou. Sorry onschuldige kinderen vermoorden daar is geen goede reden voor. Geen enkele geloof keurt dat goed ook de islam niet. Trouwens onschuldige mensen in het algemeen niet alleen kinderen.

Reageer
gravatar

OMG. Dit is juist als grap bedoelt omdat er geen enkel excuus is om onschuldige kinderen te vermoorden. Waarom snapt niemand satire. Je bent hier op de website van de Speld. Aub verdwijn van deze website en volg je nieuws via Facebook. Daaaaaag

gravatar

Stel dat de dader niet wist was dat hij een explosief had meegekregen of gedwongen was deze daad uit te voeren omdat anders niet alleen hijzelf, maar ook zijn hele familie zou worden verrmoord ? Zoek in die gevallen de echte daders.

Reageer
gravatar

Trudie,

Ik vrees dat jij mijn korte reactie niet zult begrijpen, daarom zal ik de humor ervan proberen aan jou uit te leggen.

“wie schrijft zoiets zieks?” Jij (!) schreef: “zoiets zieks”.

gravatar

Ik bedenk achteraf dat de dubbelzinnigheid wel eens teveel van jouw gevoel voor humor kan vergen.

Vooruit toch maar geprobeerd;
– Jij schreef letterlijk “zoiets zieks” en
– jouw reactie is inhoudelijk “zoiets zieks”‘.

gravatar

Denk daar maar aan als iemand de maker van dit nepartikel op zijn bek slaat. Ik denk dat diegene meer sympathie, bijval en navolgers krijgt.. Ik ben niet vies van botte humor, maar dit is gewoon smakeloos.

Reageer
gravatar

‘Zolang het ons niet persoonlijk raakt moeten we er satire over kunnen maken’ moeten ze bij de Speld gedacht hebben.

Reageer
gravatar

Ja zo denken al die links mensen en goed gelovigen. Geef ook je andere wang of kind aan deze barbaren.
De echte schuldigen zijn de politici die niets doen. Even een vlag tonen en dan weer verder met niets doen. Deze islam terreur moet met wortel en tak uitgeroeid worden. terreur versla je alleen met grotere terreur !
Extremistisch links tuig wil nog meer van dit potentieel onfplofbaar tuig binnen halen.Dit kan alleen leiden tot een burger oorlog. Dat zagen ze in Syrie ook niet aankomen.
Lief zijn voor elkaar is echt niet de oplossing. Dat werkt alleen bij normale mensen. Die bij degeneratief laf tuig. En welke debiel heeft toch bedacht dat IS verdeeldheid wil zaaien??? Ze willen ons allemaal doden en tot slaaf maken. Onze vrouwen verkrachten. Een hoop van deze mannen zie ik iedere week al in opsporing verzocht. De politie werkt hard. Maar die xtreem linkse advocaten verdedigen het grootste tuig en worden betaald met boeven geld. En de linkse rechters komen niet van deze wereld. Ze zouden eens vervangen moeten worden.
De PVV wil ten minste het probleem aanpakken.
Maar daar willen de kleuter politic niet mee praten.
Ik vraag me we af wanneer mensen hier voor eigen rechter gaan spelen en een salafisten moskee opblazen.

Reageer
gravatar

Het is heel hard. Wat is gebeurd in Manchester en op andere plaatsen is afschuwelijk en hoe voorkom je dat…”alles van waarde is weerloos”. Eén ding: ik heb de afgelopen jaren een aantal mensen ontmoet die beweerden dat de VS de aanslag op de Twin Towers zelf hebben opgezet. Dus ik ga ook mensen ontmoeten die zich bovenstaande afvragen. In deze wereld leven wij.

Reageer
gravatar

Op ons eiland gingen de normen en waarden snel achteruit met de kwaliteit van het onderwijs toen de traditionele dorpsschool langzaam uit het straatbeeld verdween. Niet alleen Sirjansland was een begrip. maar bijvoorbeeld ook Ellemeet. Interessant is dat met de reorganisatie van het onderwijs eerder al de schoolkrant van Bru, Bru-taal, verdween.

Reageer
gravatar

Ik denk dat het verlies aan sociale samenhang eerder aan Windows 10 ligt. En ook is waarschijnlijk het steeds bredere beeldscherm op computers debet aan de verwording. En Brouwerseiland, maar dat hoeft geen betoog.

gravatar

In de grond van de zaak is wat u schetst eigenlijk de schuld van de natuur.

Als de estuaria van de Waal/Rijn niet voor zoveel ruimtelijke gespletenheid in het Zeeuwse landschap had gezorgd, was er niets zoveel verlies aan samenhang geweest!

gravatar

Ach, allemaal hard boe roepen om dit artikeltje. Maar ondertussen is het prima wanneer er in de media stug wordt beweerd dat dit niets met de islam te maken heeft en we niet gelijk terreur aan een ideologie moeten linken dat oproept tot terreur.

Reageer
gravatar

Het blijkt maar weer eens dat er blijkbaar een ongeschreven wet bestaat over de tijd die er tussen een gebeurtenis zit en het tijdstip wanneer je satire/humor mag gebruiken.

Reageer
gravatar

Zou deze satire ook zijn geschreven wanneer er een kind van een van de redactileden bij deze aanslag was omgekomen ? Of gaat het dan te ver……

Reageer
gravatar

Hahhahaha heb ik jullie allemaal in het ootje genomen.
Het was niet omdat ze ongelovige K*******n waren maar het was allemaal vanwege geert en de pvv.

Reageer
gravatar

Nou ik zal jullie vertellen waarom. Het waren allemaal K*******n allemaal. En hadden naar goddeloze muziek geluisterd. Muziek is haram. jeweetzelf

Reageer
gravatar

Dit zou een serieuze reactie van islamist Temahan Kuzu of landverrader, collaborateur en dhimmi Jesse Klaver kunnen zijn.

Reageer
gravatar

Landverrader??
Pas maar op met welk wapentuig je gaat schelden…
Zoek eerst maar ‘ns goed uit wat je ouders/grootouders in de oorlog misschien wel niet allemaal uitgespookt hebben.

gravatar

Mooie naam “Sniper”. Achterneefje van Tristan van der V. Of is dat ook te vroeg en ongepast?

gravatar

Sniper, Gezien jouw uitlatingen ben jij een ziekelijke, beslist humorloze sluipschutter bij de IS.

Héhé, nou heb ik eindelijk ook eens lekker teruggescholden.

Redactie, Wilt u alsjeblieft de zielige ultrarechtse reactie van malloot Sniper en deze (!) verwijderen.

gravatar

Dit raakt de gevoelige plek. Iedereen dacht onmiddelijk, dit zullen de IS Moslims wel weer gedaan hebben. Maar je moet dan zogenaamd je mond houden tot het later op het nieuws alsnog gezegd wordt dat het toch wel weer IS Moslims waren. Alsof er ook maar 1 andere partij is als IS Moslims die keisterke overtuigende argumenten hebben. Niet dus! En ja tijd om dit te zeggen. Want wanneer word er iemand eens echt boos op deze Moslims?

Reageer
gravatar

Haha.. hypocrieten. Satire is satire. Of je houd ervan, of niet. Er is niet zoiets als ”too soon” als het op satire aankomt. Daarom is het satire. Stelletje schapen, allemaal boos te doen nu. Boten vol vluchtelingen verzuipen: Satire is prima. Aanslagen in Irak: satire is prima. Per ongeluk een Amerikaanse bom op een Afghaanse school: satire is prima. Bomaanslag op concert voor tieners/kinderen in veilige westen: FFFFUUUU VERONTWAARDIGING!.. Haha.. hou toch op =).

Reageer
gravatar

Geen idee wie Ariana Grande is, dus maar even googlen op discografie. Hier wat titels:

BangBang
Dangerous woman
Die in your arms
Grenade
Just a little bit of your heart
Leave me lonely
Take care

Ze heeft zelfs een nummer met als titel I don’t care:

Used to cry ’bout some crazy shit before
I used to feel so obligated to be so much more
I used to let some people tell me how to live and what to be
But if I can’t be me, then what’s the point? No

I don’t care about it anymore, oh
I don’t care about it anymore
Now I laugh about the things that used to be important to me
Used to have a hold on me, used to have a hold
Like what do you think
And what he thinks and what they think
But I love me
I don’t care about it anymore, oh
I don’t care about it anymore

En hier gaan kinderen van 8 jaar naar toe. Speld, ga lekker door met satire. Iedereen die niet snapt dat het satire is heeft niets op deze site te zoeken.

gravatar

Hans, De IS zal heel verheugd zijn over jouw reactie, vooral omdat ze zoals jij geen humor kennen en dus de waarde van satire ook niet begrijpen.

Het enige wat de pijn van slachtoffers wat kan verlichten is humor. Denk maar eens aan de functie van cliniclowns en de Joodse humor tijdens de Holocaust.

gravatar

Corrie is alle schaamte voorbij.

Waarschijnlijk is het daarom dat ze een zekere mate van empathie kan opbrengen voor mensen als Volkert van de G.
Ze valt in dezelfde classificatiecategorie van het bekende DSM als Volkert.

Met onder andere als gevolg een matig tot zwak ontwikkeld zelf-corrigerend feedback-mechanisme.

Reageer
gravatar

Niks geeft een reden om aanslagen te plegen op onschuldige kinderen.
Wat een ziekelijke artikel. Respectloos. Betuigen liever jullie medeleven.

Reageer
gravatar

@despeld Dachten jullie vandaag nou echt dat dit een grappig iets is om te plaatsen.. echt respectloos.. heb hier verder geen woorden voor.. behalve nog de zin slaap lekker vanacht.. voor een heleboel gezinnen gaat dat helaas niet op..

Reageer
gravatar

Wat een laffe reacties hier. Jullie weten donders goed dat dit satirisch is en de redactie geen twintigtal kinderen doodwenst. Het enige wat jullie kunnen doen is ‘Schande’ roepen. LAF.

Reageer
gravatar

Laf of moedig is niet echt de issue hier. De vraag is zo langzamerhand wanneer satire nog geoorloofd is. Bij de één lijkt het dat satire waar omgekomen kinderen bij worden betrokken niet toelaatbaar is, bij de ander (incl redactie) wel.
Persoonlijk kan ik dit stuk niet waarderen, noch de stukken die in de afgelopen jaren ook op dit terrein door de Speld zijn aangehaald. Ik sluit niet uit dat de mate van empathie met de nabestaanden een bepalende factor is. Zo te lezen vinden mensen die er verder vanaf staan het sneller satire dan anderen. Ikzelf vind niet voldoende dat er satire over gemaakt kán worden -je moet het ook nog willen dát het gemaakt wordt. Bij die laatste groep hoor ik niet.

gravatar

Treurig. Dit is niet grappig, dit is niet scherp. Dit is shockeren voor het shockeren. Wat slaan jullie de plank ongelofelijk mis!

Reageer
gravatar

Zo’n heftige gebeurtenis en wat doet de Speld? Verder gaan met het leven van alledag, doen wat ze altijd doen, op hun manier zeggen dat deze aanslag verschrikkelijk was (middels satire), en mensen wakker schudden. Dit is precies hoe je met terrorisme om hoort te gaan.

Reageer
gravatar

Oh, dus als hij iets tegen kinderen heeft of iets dergelijks, geeft het hem gelijk het recht op een aanslag te plegen op onschuldige mensen? Ik vind het niet minder dan normaal om deze aanslagpleger te veroordelen en hem als schuldige aan te wijzen. Uit dit artikel neem ik namelijk op dat de schrijver hiervan niet de dader maar de kinderen de schuld geeft, of hem ik dat mis. Ik ben voor vrijheid van meningsuiting, maar ik vind dit artikel te ver gaan en niet gaat over de situatie nadenkt. Daarnaast heeft IS deze terreurdaad opgeëist. Zij plegen vaak aanslagen om onrust te zaaien en de dader zal dus waarschijnlijk gehandeld hebben uit naam van IS en dat heeft niets te maken met persoonlijke omstandigheden.

Reageer
gravatar

Psst. De speld is satire. En een speld is scherp. Combineer dat, en je krijgt artikelen als deze. Satire stimuleert denkprocessen en relativering. Dit is een mooie gelegenheid om daar iets van op te sta je.

gravatar

Bedankt Speld. Dank voor een enkel lichtpuntje in het land der permanent gekwetsten. Een grap is nooit te snel.
De deugmensen ervaren alles als kwetsend. Dat is een ernstige handicap die een gezonde ontwikkeling in de weg staat. Ik pleit dan ook voor een fokverbod voor deugmensen, sjw’s, snowflakes en Groenlinks stemmers.

Reageer
gravatar

Wutmench . mei 24th, 2017

Mooj gezegd.

U mag nu weer terug naar Dumpert en verder gaan met het besmeuren van linkse vrouwelijke journalisten met uw Wutmench-sperma.

gravatar

Dit zelfde verhaal wordt ook geroepen als men op twitter zegt te weten uit welke hoek het komt. Dat vinden we allemaal prima? Ik zie dit niet eens als een grap, maar als een goede eye opener.

Reageer
gravatar

het is gewoon allemaal de schuld van danny blind, als wij gekwalificeerd waren voor het EK was het naar nederland gevluchtte volk niet boos dat het land waar ze naartoe gevlucht waren zich niet kwalificeerde en waren er nu geen aanslagen.

DANNY BEDANKT.

Reageer
gravatar

@ RB sterf redactie
Welk een fijnzinnige reactie! Dit getuigt van een fijnbesnaard en rijk geestelijk leven!

gravatar

De Speld gaat met de inhoud van het geschreven stuk ver over de grens van het toelaatbare.

Er is NOOIT een goede reden op te noemen voor een dader die onschuldige mensen de dood injaagt. En dan ook nog eens vele weerloze kinderen.

Wat is de reden van De Speld voor dit misplaatste stukje tekst?

Meeliften op gruwelijke daden uit Manchester om meer te kunnen scoren in deze Mediageile samenleving?

Ziekelijke geesten die dit verzinnen en ook nog eens durven te plaatsen.

Reageer
gravatar

A.S, Jouw al te suggestieve, bazige, schijnheilige reactie gaat m.i. “ver over de grens van het toelaatbare”. Suggestief? Ja, want jij verwijdt De Speld klakkeloos dat: “Meeliften op gruwelijke daden uit Manchester om meer te kunnen scoren in deze Mediageile samenleving?” Twee heftige beweringen die jij niet onderbouwt. Je lijkt Trump wel.

gravatar

“Er is NOOIT een goede reden op te noemen voor een dader die onschuldige mensen de dood injaagt. En dan ook nog eens vele weerloze kinderen.”

Ironisch genoeg is dat precies de strekking van dat tekstje. Lees hem nog eens, maar dan op sarcastische toon.

gravatar

Joke, Niet dom,. want iedereen maakt wel eens onbedoeld foutje. Ook jij! Overigens zag ik het foutje pas toen het al was gepubliceerd.

Andere mensen triomfantelijk wijzen op hun kleine taalvautjes en voor dom uitmaken is pas echt dom!

gravatar

Als je over dit soort nieuws grappen wil maken mag dat. Het moet in een geval als dit dan wel een héle goede grap zijn. Dat is dit artikel in mijn ogen absoluut niet.

Reageer
gravatar

Dwarslezer, jouw reactie is een vorm van doodsbedreiging. Dat is iets waarin terroristen zeer bedreven zijn. Jij verlaagt je dus tot het laagst mogelijke niveau.

Reageer
gravatar

Linksom of rechtsom, de Speld krijgt hiermee mee traffic naar hun site. En dat weten ze heus. En dus is het meeliften. En dat kun je niet maken, zo kort na een aanslag. Blijf vooral satirisch, maar kies ff een andere invalshoek, wil je. Too soon people, maar dat wisten jullie.

Reageer
gravatar

” de Speld krijgt hiermee mee traffic naar hun site. En dat weten ze heus. En dus is het meeliften.”

Dat geldt voor alle nieuwssites.

gravatar

Heel goedkoop praatje dit…
Jullie kunnen duidelijk geen onderscheid maken tussen wat grappig is en wat niet.
Spijtig genoeg is het voor jullie alleen mogelijk om iets van empatisch vermogen te hebben wanneer dit jullie geliefden overkomt. Beetje kinderachtig.

Reageer
gravatar

‘Mijn gedachten gaan allereerst uit naar de nabestaanden van de slachtoffers, de gewonden en …’

I.p.v. de clichés dus.

Bovenstaande kun je talloze keren vrijwel LETTERLIJK terugvinden van de laatste paar jaar.

‘En nog sterkte aan de nabestaanden, hè.’

gravatar

Zo te lezen zijn er nogal wat mensen die satire niet begrijpen:

Dit bericht is grappig juist omdat deze aanslag zo overduidelijk zinloos is en nooit onderdeel van de oplossing voor welk probleem dan ook zou kunnen zijn. Aangezien de Speld een satirisch nieuwsmedium is, is dit de beste en bovendien enige manier voor hen om dit tot een een verachtelijke, zinloze daad te veroordelen.

Reageer
gravatar

Waarom vinden mensen ( vooral die reageren) dit artikel grappig? hoe zou je reageren als je eigen dochter op sterven ligt door een aanslag. Zou je het het dan ook op een bepaalde manier grappig vinden? Denk is na man stelletje idioten!

Reageer
gravatar

doe normaal! Die kinderen hadden een heel leven voor zich en jullie doen er maar cynisch over. Zo ontzettend respectloos verschrikkelijk

Reageer
gravatar

Bah….. is dit nu nodig??? Te lage verkoop cijfers? Dat er door jullie totaal geen respect wordt getoond? De dader van de aanslag is in mijn ogen niet alleen met een fout gevoel voor menselijkheid!!!!!!

Reageer
gravatar

Wat walgelijk dit! echt geen woorden voor.. trouwe Speld lezer, altijd met plezier.. maar naar DIT? nee jullie raken een trouwe lezer kwijt!

Reageer
gravatar

Wie is de Speld eigenlijk?
Een paar gasten die zich verbergen achter een website met kopje “redactie”?
Niet in de openbaarheid dit soort misselijkmakende ‘grappen’ te durven plaatsen.
Satire, sarcasme…het is een kwestie van smaak. En klaarblijkelijk is de smaak van velen in dit land dat nadat kinderen, scholieren, volwassenen zijn vermoord door een aanslag, we er direct hilarisch om moeten doen. Want heej, je mag toch zeggen wat je vindt? Het zou jouw kind zijn, het zou in jouw stad gebeuren, je zou er zelf bij aanwezig zijn.
De Speld is net zo laf als de terrorist. Durf je tegen je moeder te zeggen dat je hierom moest lachen. Je man, je vrouw, je kind? Wanneer is té ver gaan eigenlijk te ver gaan? Wanneer je het jezelf overkomt?
En wanneer iemand hier dan iets van zegt, ben je dan gelijk een rooie rakker, een Christen, een teer zieltje?
Als de Speld daadwerkelijk ballen heeft, dan komen ze met zich zelf naar voren. Dan laten ze zien wie ze zijn. Of kan je deze grap net zo maken voor MH17…of is dát dan wel een verkeerde grap?
Bizar, smakeloos en respectloos. En vooral domme reacties. “…ze lezen het toch niet daaro…”

Reageer
gravatar

Precies Ronald! Er moet een club van Wijze Mensen komen die gaat bepalen:
(1) Of er grappen gemaakt mogen worden.
(2) Wanneer die grappen gemaakt worden.
(3) En door wie de grappen gemaakt mogen worden.

gravatar

Enkele mensen reageren vol ‘satire’ op de zelfmoordaanslag in Manchester. Zij pogen de dader, die met zijn bom veel kinderen vermoordde, te gebruiken in een erg gevoelloos ‘artikel’. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat hij misschien heel, heel veel mensen levenslang beschadigd heeft door een aanslag op kinderen te plegen? Hoe kun je daarover satirisch schrijven als slachtoffers nog niet eens geïdentificeerd zijn? Laten we het zelfonderzoek naar deze egocentrische handeling niet afwachten en mensen helpen en bijstaan, voor je mensen wiens leven met de grond gelijk is gemaakt hiervoor gebruikt.

Als het je niets doet, ga dan niet ten koste van degenen die het wel veel doet op jacht naar goedkoop scoren op je site, maar respecteer dat mensen het hier moeilijk mee hebben.

Reageer
gravatar

Boem, Goed zo!
Ook in Engeland werd in de eerste uren gesproken over “incident”.
Uiteindelijk kan niemand erom heen draaien dat het geen incidenten zijn, maar dat het een oorlog is.
Erken het gevaar en waar het vandaan komt, pas dan herken je hem ook.
Dan zijn dit soort grappen niet meer nodig om mensen wakker te schudden.
En dan voornamelijk de mensen die de MSM beheersen.

Reageer
gravatar

Het moment dat satire ‘ongepast’ is of ‘te vroeg’ komt is het moment dat we als mensheid hebben verloren. Iedereen kan inzien dat het een gevoelig onderwerp is. Hulde aan De Speld om niks achter te houden en gewoon doen wat ze dagelijks doen.

Reageer
gravatar

Niet eens een gewone reden, maar zelfs een heel goede reden kun je hebben om onschuldige kinderen te vermoorden. Volgens de redactie van de speld dan. Geen idee wie of wat jullie zijn maar welke reden je ook hebt, het blijft een bijzonder lafhartige daad. Om tot dit oordeel te komen is de reden totaal irrelevant beste redactie.

Reageer
gravatar

“Niet eens een gewone reden, maar zelfs een heel goede reden kun je hebben om onschuldige kinderen te vermoorden. Volgens de redactie van de speld dan.”

Jij bent, net als zovelen hier, duidelijk blind voor sarcasme.

gravatar

Nee, dat is een beetje jammer, want nou begrijpen jullie dat stukje verkeerd. En nu lijken heel veel mensen bozer te zijn op een artikeltje op een satirische website dan op die misselijkmakende ideologie die zieke geesten aanzet om walgelijke aanslagen te plegen.

gravatar

Hoewel ik waardering heb voor de satire die ‘De Speld’ als geen ander beheerst, gaat deze publicatie ook mij te ver. Dit gruwelijke gebeuren leent zich naar mijn mening allermist voor een satirische benadering. Jammer!

Reageer
gravatar

Henk S. Jij realiseert het je waarschijnlijk niet dat jij dezelfde “schofterige” taal gebruikt als extremisten.

gravatar

Grap of geen grap. Het is nooit goed om een aanslag te plegen. Andere mensen met jou de dood in jagen is gewoon MOORD!

Reageer
gravatar

Dank voor de uitleg wat satire is. Wat mij betreft hoeft satire niet gemaakt te worden om het maken van satire alleen. Dan wordt het plat, leeg en heeft het geen boodschap meer. Dit is daar zo’n voorbeeld van.

Reageer
gravatar

Ai… Pijnlijk dat in een vrije wereld zoveel mensen nog bekrompen zijn en niet de ware boodschap kunnen lezen.

FUCK ISLAM!!! (zo goed?)

gravatar

Dit is in essentie waar het allemaal om draait.
En ook wat er gebeurt bij àlle reguliere media en waardoor geloof meerwaarde heeft over een strekking of gedachtengoed.
Gelovigen van boven de tienerleeftijd zijn nu eenmaal achterlijk, onberekenbaar, of hebben een tweede agenda.
We moeten er bij stilstaan dat de helft van de wereldbevolking hier een martelaar bij heeft. Volgens Trump een loser. Volgens de media 22 slachtoffers. Nu, als we het slim spelen dan gaan we collectief naar het OM slachtofferhulp vragen omdat we niet meer normaal kunnen functioneren. Dan krijg je daar geheid eenzelfde soort “riedeltje” waarin we nu eenmaal dit soort gebeurens moeten nuanceren, nuchter bekijken, en uiteindelijk ACCEPTEREN.
Dus waarom niet meteen de “gutmensch” benadering! Hebben we dat dan toch al gehad.
Je suis De Speld!

Reageer
gravatar

”Gelovigen van boven de tienerleeftijd zijn nu eenmaal achterlijk, onberekenbaar, of hebben een tweede agenda.”

Ik ken er genoeg of heb er gekend die ~ juist~ relativerende, met rede begaafde mensen zijn.

Je lijkt Richard Dawkins wel.
Eerst een domme generalisatie uitkramen en pas later eventueel gaan nadenkenn en onerzoeken. 🙁

gravatar

Hallo mongolenclub…….is er überhaupt 1 legitieme reden om kinderen te vermoorden? Juist …die is er niet. Nu dus maar de komende 60.000 jaar je muil houden voor je jezelf nog belachelijker gaat maken dat je al bent momenteel.

Reageer
gravatar

Speld, doe wat je moet doe en ontsla degene die dit heeft bedacht. Er zijn geen woorden over hoe walgelijk dit is. Ik snap de satire, maar dit gaat echt op zoveel manieren te ver.

Groot Speld-liefhebber, maar inmiddels een stuk minder.

Reageer
gravatar

blijkbaar snap je het duidelijk niet, satire is vaak niet alleen grappig bedoelt (in veel gevallen zelfs helemaal niet) en is over het algemeen juist op een manier je onvrede/kritiek uitten zonder dat letterlijk te zeggen, vroeger werd het veel gebruikt omdat je de doodstraf kreeg als je iets letterlijk zei, tegenwoordig wordt het vaak gebruikt omdat het in sommige gevallen effectiever is dan iets letterlijk zeggen.

naar mijn idee is dit artikel kritiek op de overheid omdat de overheid altijd direct na zulke situaties zegt dat we met ons oordeel moeten wachten tot we alle feiten kennen wetende dat wanneer we alle feiten kennen de media al niet meer geïnteresseerd zijn in het onderwerp oftewel de doofpot.

persoonlijk vond ik het een uiterst slim gevonden manier om direct na een aanslag kritisch te zijn over (radicale) islam en de overheid die weinig daartegen doet. ongeacht of je het ermee eens bent en ongeacht of je denkt wat dan ook denkt vind ik dat ze hier een goed artikel hebben geplaatst om een kritisch artikel over de overheid te plaatsen zonder dat letterlijk uit te spreken.

gravatar

Groot Speld-fan? Hoe lang ben je dan? Ik ben 2,08 meter! Dus ik ben echt een grote fan van de Speld!

gravatar

Ik denk dat satire voor de een en ander wat te hoog gegrepen is….Volgens mij het cliënteel wat over funny videos op Facebook in een deuk gaat liggen. Beste mensen van Speld: hou het simpel voor het gemene volk ?

Reageer
gravatar

Dit is echt niet te geloven. Hoe kun je er nou vanuit gaan dat iemand die een aanslag pleegt ook maar een reden heeft die dat rechtvaardigd.

Het zullen je kinderen maar zijn, kansloos dit.

Reageer
gravatar

Het bloed van de getroffen kinderen is nog niet opgedroogd en dan dit? Is dit een poging om Geenstijl qua bruutheid op rechts in te halen nu die een beetje hebben afgedaan? ( die begonnen ooit ook als satire). Soms mag ook even stilstaan en misschien even niet scoren.

Reageer
gravatar

Wij voelen ons door de Linksche Media onder aanvoering van de Speld ook zwaar gebruuskeerd. Dank u voor deze steunbetuiging!

gravatar

Degenen die gechoqueerd zijn door dit bericht snappen;
A) De boodschap van het bericht niet
of
B) Zijn onderdeel van het probleem, linkse rakkers.

Reageer
gravatar

WEL VERDOMME!!

Ik had net mijn Facebook-profielfoto aangepast, en kaarsje en wierook aangestoken, en #PrayForManchester op Twitter gezet, en OVERAL gezegd ‘Ze Zullen Ons Er Niet Onder Krijgen!’, en ‘Je Suis Manchester!’ op de Twitter, …

EN NOU DIT?!

gravatar

Erg dapper, ik kan het waarderen. Ik ben die bewakers van de smakelijkheid van de publieke arena meer dan zat. De hypocrisie wat betreft Westerse superioriteit t.o.v. de rest van de wereld mag oprotten!

Reageer
gravatar

Mensen, ik denk dat sommigen hier VEEL te vroeg oordelen. Misschien heeft de Speld wel een hele goede reden om een grap te maken over een ziekmakende aanslag op onschuldige kinderen. sterker nog, ik vermoed het zelfs. Maar laten we eerst de feiten afwachten!

Reageer
gravatar

@ iedereen die hier nu over verontwaardigd is: heb je er al bij stilgestaan dat dat precies is wat ze willen aanstippen? Er wordt constant weggekeken en niemand durft te zoeken naar de ware aanleiding. In plaats daarvan schiet men krampachtig in een politiek correcte houding om maar niet te kwetsen.

Er zijn kinderen dood. Durf er wat aan te doen.

Reageer
gravatar

Complimenten aan De Speld voor het niet toegeven aan zelfcensuur. Over een misselijke daad mag een misselijke grap gemaakt worden. Zeker als de religie/sekte/gekte van de vrede (ahum) er bij betrokken blijkt. Die redeneren immers dat de kinderen er zelf om gevraagd hebben door hun westers gedrag.

Reageer
gravatar

Respectloze honden! Satire zou gebanned moeten worden en dit is de laatste keer dat ik op jullie website kom!

Voor iedereen die bij De Speld werkt…. hopelijk zijn jou familieleden ook keihard geraakt in Manchester.

Reageer
gravatar

jouw*

Vooralsnog zijn verwensingen krachtiger mits deze in correct Nederlands zijn geschreven.

Dat terzijde, blij dat je weg bent. Weinig man zal je missen.

gravatar

zonder satire zou deze wereld helemaal triest zijn.

blij dat je weg bent, stuur vooral geen kaartje.

gravatar

ja zaad tieren moet verbannen worden !
en mzueik natuurlijk ook
net als af beeldingen van profeet !!
en homoos
vrouwen zonder boerka zijn hoeren! !

alla akbar !!!!! !!

gravatar

Ach zogenaamde “mohammed al hollandi”, dat jij geen moslim bent is zó doorzichtig. Je probeert op laffe wijze moslims te schande te maken.

gravatar

Iets met kop en spijker. Het ware motief heeft de dader door zichzelf te doden meegenomen. Daarom lijkt het zo zinloos. Maar als je al korte teentjes krijgt van satire dan winnen de terroristen.

Reageer
gravatar

Hele goed, een vinger op een zere plek van deugend Nederland leggen met harde satire! Links deugend Nederland wordt misschien wakker. Dit stukje gaat vooral in op hoe links Nederland downplayed wat er echt gebeurt!

Links Nederland na zo’n daad in media: Fase 1 , we weten niet of het een aanslag is, het kan ook een ongeluk zijn. Fase 2, Oke het is een aanslag maar weten niet of het een Moslim is, iedereen kan dit doen. Fase 3, Oke het is een Moslim maar je hebt overal van die idioten tussen zitten.

Reageer
gravatar

Links en rechts rent door elkaar, maar goed, Rechts heeft een zwak voor Links.

1. Kan zijn, maar denk niet dat iemand dat dacht.
2. Klopt, zie aanslag op Pim Fortuyn, spelersbus Bayern Munchen, etc. . In jouw woorden: alleen Rechts gooit alles op één hoop, daarom komen Jullie niet verder dan VVD 😉
3. Klopt… raar dat aanslagen zelden worden gepleegd en dan eigenlijk alleen door volslagen gebrainwashete idioten (geestelijk gestoorden, schizofrenen, drugsverslaafde wannabeers) ipv aanslagen bij bosjes door al die andere moslims?

gravatar

“Dit stukje gaat vooral in op hoe links Nederland downplayed wat er echt gebeurt!”

Nee. Dit stukje gaat over hoe terroristen die kinderen opblazen walgelijke idioten zijn.

Maar jij bent blijkbaar bozer op links Nederland?

gravatar

Sukkol. Noem me een 1f rechtserd waar je om kunt lachen, Harrie Mens niet meegegemonen dan. Rutte, Buma en Gekker Greetje tellen uiteraard niet mee, omdat die van oorsprong al radicaal humorloos zijn.

gravatar

Zeer respectloos! Ik begrijp dat dit artikel door een of andere dronken student geschreven is die leuk denkt te zijn, maar bedenk je even, of doe in ieder geval een poging, om je in te denken dat jou toekomstige dochter (als je die ooit krijgt wat me sterk lijkt met deze mentaliteit) Tussen de doden zou liggen. Ga je schamen!

Reageer
gravatar

Misschien snap ik de grap niet omdat het simpelweg NIET grappig is. En ik vond de Speld altijd zo leuk maar dit is buitengewoon onsmakelijk en respectloos. Echt respectloos !!!!!!

Reageer
gravatar

Precies, laten we niet te vroeg oordelen. Iedereen weet dat iemand die kinderen opblaast daar vast een goede reden voor heeft, dus niet te snel zo’n daad veroordelen. Stel je voor dat je daarmee een hele grote groep liefhebbende religieuze fanaten onnodig kwetst. Straks blijkt dat iemand een tekening van hun profeet had gemaakt, tja dan weet je wel waarom zoiets gebeurt toch? Kortom laten we het officiele onderzoek eerst nog even afwachten voordat we 1,2 miljard mensen diep, diep, diep kwetsen met onze vooringenomenheid.

Reageer
gravatar

Hmm, ik vind het sarcasme van De Speld subtieler. Jij legt het er wat te dik bovenop.

gravatar

Aan alle gechoqueerde haters: Zou het niet zo zijn dat omdat er -vanzelfsprekend- nooit een goede reden kan zijn om een aanslag op kinderen te plegen, De Speld op deze manier alleen wil aanstippen hoe godvergeten achterlijk deze actie is?

Reageer
gravatar

Een satire of hekeldicht is een kunstvorm waarbij vaak op humoristische wijze maatschappijkritiek wordt gegeven. De kritiek kan geleverd worden via parodie, ironie, sarcasme, pastiche en karikatuur. De doelwitten kunnen personen, politici, tradities, religie, kunstenaars, entertainers, media, normen, waarden, trends zijn. Niet alle satire is uitsluitend humoristisch bedoeld. Sommige satires zijn zo agressief en scherp dat ze vooral willen provoceren of tot actie aanzetten. Hierom zijn door de geschiedenis heen veel satirici vervolgd door de overheid.

gravatar

De tere-zieltjes-brigade is weer op volle sterkte uitgerukt. Wie dit niet begrijpt heeft hier weinig te zoeken, lijkt mij.

gravatar

Ik vind zo’n soort satirische grap pas goed gevonden als ie een paar dagen later was gepost, en de boodschap erachter duidelijk was geweest.

Nu zijn mensen aan het speculeren naar de betekenis van dit artikel. Dan is ie in mijn ogen niet sterk genoeg, en dus misplaatst.

De hashtag #missinginmanchester is nog steeds actief mensen. Beetje kalm aan zeg.

Reageer
gravatar

Hebt jij dan een paar dagen nodig om dingetjes te begrijpen? Ga dan lekker naar ‘Geen stijl’ of dat soort ‘Corrie-achtige’ dingetjes 😀

gravatar

Lekker bezig Speld, typ hier maar even “sorry” met een met een kort excuusverhaaltje: [……………………..]

Reageer
gravatar

Dit is niet scoren over de rug van kinderen, dit is een dikke vette sneer naar al die politiek-correcte media die buigen voor de islam en zijn verderfelijke aanhangers. Op een grove manier – of dat gepast is kun je over discussiëren.

Reageer
gravatar

tja, de grap is goed en wel hierom. Bij gebeurtenissen als deze krijg je altijd dezelfde riedel #dit # dat #zus # zo gevolgd door een witte dan wel een stille tocht, wereldleiders spreken hun afschuw uit. Over twee weken is dit allemaal oud nieuws (in de krant van gisteren wordt vandaag de vis verpakt). De Speld prikt hier weliswaar op een pijnlijke plek, maar dat moet naar mijn mening kunnen, en ja, ook ik leef enorm mee met de slachtoffers en vindt het allemaal afschuwelijk, maar helaas leven we in 2017 in een wereld waar terrorisme een feit is en waar aanslagen als deze gebeuren.
En had de dader een reden om deze aanslag op kinderen te plegen? Ja, hij wist dat zijn actie een enorme golf van afschuw op zou wekken, missie geslaagd.

Reageer
gravatar

Het was een spijker-bom geen speld-bom. En ik had liever gezien dat mensen hun afschuw uitspraken over de reacties van de IS-sympathisanten die allerlei vreugdekreten slaken. Speld probeert met name de wegkijkers wakker te maken. En dat is zo te zien gelukt alleen snappen ze nog niet helemaal wat er echt aan de hand is.

gravatar

Kansloos dit. Niet grappig. Wel zielig. Heel. Erg. Zielig. Ik was fan van De Speld, maar hierdoor zeg ik #boycotdespeld. Om over de ruggen van onschuldige slachtoffers, kinderen zelfs, proberen wat punten te scoren? Ongehoord kansloos, diep triest en ver buiten proportie.

Reageer
gravatar

Boycotten is kansloos, Sabine, jouw reactie is niet grappig, wel zielig, diep triest en ver buiten proportie. En dat over de ruggen van onschuldige kinderen.

Je begrijpt de kwintessens van de satire niet. Het gaat helemaal niet over de moordpartij, maar over een gebruikelijke reactie op dit soort daden in media.

gravatar

Conformist, Het is waarschijnlijk dat jij niet eerder een cent aan of om De Speld hebt gegeven. Ik denk daarom dat de directie van De Speld jouw uitlating niet zal betreuren.

gravatar

Speld? Komen jullie aandacht te kort met deze berichtgeving? Graag op een negatieve manier op willen vallen omdat jullie te weinig aandacht krijgen in de media? Wat is dit vies, onmenselijk om dit bericht te plaatsen! Gatverdamme! Tenzij jullie site is gehacked neem ik mijn woorden terug.

gravatar

Lieve meiden, jullie doen exact wat IS wil. Namelijk dat jullie helemaal in paniek raken door dit soort acties en meer paniek zaaien door er op te reageren.

gravatar

Glower, schelden is naast bedreigen hét instrument van terroristen. Helaas gebruiken flink wat reageerders dat instrument. Satire is juist het beste wapen tegen terroriste, omdat die humorloos zijn.

gravatar

Simpel: omdat humor de beste manier is om met een Drama om te gaan.

Als we niet meer durven te lachen, dan winnen de terroristen

gravatar

@Joey: ik geloof eigenlijk niet dat dit stukje humoristisch bedoeld is. Eerder cynisch. Niet bedoeld om je aan het lachen te maken ofzo.

gravatar

Deze smakeloze en nodeloos kwetsende grap valt volledig uit de toon bij de humor en scherpe analyses die de Speld normaal levert. Dit kan echt niet door de beugel. Iedereen kan een fout maken, maar excuses aan de nabestaanden en per direct verwijderen van deze ‘grap’ is op zijn plaats hier.

Reageer
gravatar

Juist ja, laten we vooral aan zelfcensuur doen, dat vinden de PC media al jaaren de beste oplossing. Het. Werkt. Niet.

gravatar

Iedereen die dit smakeloos en nodeloos kwetsend vindt, staat hoogstwaarschijnlijk te juichen bij lynch filmpjes van zwarte mensen en doet mee aan onlineverkrachtingen van vrouwen die het lef hebben er iets van te zeggen.

gravatar

Ja, excuses aan de nabestaanden van die kansarme terrorist die een ellendig leven heeft moeten lijden, vol onbegrip voor hem en zijn goddelijke ingevingen, hem gebracht door alla-akbar-fluisteraars.

Hij heeft ook een moeder!

gravatar

Boris, Wie wordt er beledigd? Ik vrees dat het alleen de verwijtende reageerders zijn, die geen enkele relatie hebben met de gruwelijke moordaanslag.

gravatar

Rot op joh gekken, hoe kan je nou nog geen 12 uur na een aanslag waarbij een tiental kinderen omkomen er zo’n dramatische grap over maken. Zo snel mogelijk verwijderen of dit gaat jullie heel veel volgers kosten.

Reageer
gravatar

“rot op joh gekken” ? Dit is juist hartstikke goed wat ze doen ! Zorgt ervoor dat al die wegkijkers + politici die hiervoor verantwoordelijk zijn eens niet weg kunnen kijken. En nog meer groen links stemmen , en nog meer VVD stemmen, Jullie hebben allemaal dit bloed aan de handen !

gravatar

Jankbak. Ik hoor nooit iemand piepen als er weer een school wordt opgeblazen in het midden-oosten door een paar relidioten..

gravatar

@Max: Ik hoor de Speld daar ook nooit grappen over maken, waarom vonden ze dat nu wel nodig?

gravatar

“Rot op joh gekken”is de schaamteloze reactie van iemand die de waarde van satire niet begrijpt. Humor is namelijk verdrongen droefheid (Godfried Bomans).
Schelden is een vorm van onbeschaafdheid. Daar zijn terroristen overigens zeer bedreven in.

gravatar

Enzo is het ook nog eens een keer. Misschien was de aanslagpleger wel een enorme fan van goede muziek en wou hij hiermee een statement maken.
Alleen wel jammer om dat dan aan het eind van het gejengel te doen i.p.v. voor aanvang.

Reageer
gravatar

Satire? Grappig? Bewust maken? Vinger op zere plek? Wakker worden?
Niks van dit alles!
Schandelijk! Meeliften op terreurdaad is evenzeer terreur.
De Speld is vanaf nu spreekbuis van terroristen!

gravatar

Het kan natuurlijk ook zijn dat de aanslagpleger na een carrière van kleine misdaad zoals bijvoorbeeld oudjes beroven of inbreken zijn vertrouwen in de westerse maatschappij heeft verloren omdat hij steeds veroordeeld werd.

Tja., wanneer je de westerse maatschappij minacht ben je bij de islam van harte welkom.

Er is maar één partij in Nederland dat een oplossing biedt om het moslimprobleem aan te pakken. Dat is de PVV van meneer Wilders.

Al wilt de politiek correcte media ons anders doen geloven.

Corrie.

gravatar

Lieve Corrie, Is de islamofobe politicus Geert W. (van een veroordeelde boef noem ik nooit de achternaam) met zijn eeuwige angst en haat zaaien voor moslims niet juist de indirecte veroorzaker van aanslagen als een soort wraak daarop? Vergroot hij daarmee niet de kans op IS-aanslagen in ons land?

Maar hoe wil de populist het door hem bedachte “moslimprobleem” trouwens succesvol aanpakken? Daarover staat niks in zijn A-viertje.

Overigens grijp jij geheel buiten de orde wederom de gelegenheid om jouw rechts-extremistische, nationalistische lieveling te propaganderen.

gravatar

@ Paul de Groot.

Jeetje zeg, jij bent een echte linkse gekkie fossiel uit het vorige millennium. Jij bewijst maar weer dat het verspreiden van ‘fake news’ door aannames bij links is begonnen.

Laten even jouw aannames op een rijtje zetten:

– Meneer Wilders van de PVV is geen veroordeelde boef. De goede man is een voorbeeld van fatsoen.

– Probeer je mij nu wijs te maken dat het de schuld van meneer Wilders van de PVV is dat er in Manchester een moslim is die talloze mensen waaronder veel kinderen vermoord? Mijn God wat ben jij dom.

– In het programma (A-viertje.) van de PVV van meneer Wilders staat wel degelijk hoe je het moslimprobleem moet aanpakken.
Zie: https://www.pvv.nl/images/Conceptverkiezingsprogrammma.pdf

Gelukkig zit de tijd van links er op. Het werd wel tijd na decennia lang verspreiden van fake news door hen.

Corrie.

gravatar

Corrie is alle schaamte voorbij.

Waarschijnlijk is het daarom dat ze een zekere mate van empathie kan opbrengen voor mensen als Volkert van de G.
Ze valt in dezelfde classificatiecategorie van het bekende DSM als Volkert.

Met onder andere als gevolg een matig tot zwak ontwikkeld zelf-corrigerend feedback-mechanisme.

gravatar

Ach lieve Corrie,

Geert W. is echt veroordeeld, zij ten onrecht zonder straf, voor zijn minder-Marrokanen-uitlating. Jouw stropop-uitlarting over Manchester doet mij niks. In zijn verkiezings-A-viertje staat echt geen uitgewerkte, werkbare oplossing voor zijn zelf bedachte “moslimprobleem” (weinig moslims staan achter zelfmoordacties). En mijn commentaar heeft niks met links noch rechts te maken, maar met fatsoen.

Het is opvallend dat jij te onpas ongepast en redeloos reclame maakt voor jouw elitair (langst zittend Kamerlid dat ver afstaat van het volk), populistisch, recht-extreem, nationalistisch, islamofoob, haatzaaiend, ondemocratisch vriendje. En jouw niet-onderbouwde modieuze “fake-news” van links slaat werkelijk nergens op.

Misschien kun je (pers-)voorlichter worden bij jouw goddelijke “politicus” die altijd debatten ontwijkt, maar ik vrees dat ook jij dan de volgende bent die binnen de kortste tijd een alcohol- en drugsprobleem heeft.

gravatar

Nog even dit. Wil jij, lieve achter schuilnaam verstopte Corrie, voortaan mijn echte naam correct gebruiken?

gravatar

@ Paul Groot

Beste Paul. Bovenstaande reacties met mijn naam en afbeelding zijn niet door mij geplaatst.

Op de site is een trol actief die regelmatig mijn naam en afbeelding gebruikt. Soms gebruikt degene als alias ook de naam Bennie Doof met allerlei varianten daarop. Het zal wel belangrijk zijn voor diegene. Een missie of zo.

Wat er gebeurt is in Manchester is vreselijk, cynische reacties daarover is niet op zijn plaats.

Corrie.

gravatar

Ere wie ere toekomt:

citaat: ”Mijn God wat ben jij dom.”

Iedere trouwe ‘Speldvolger’, vooral diegene die al wat langer meeloopt, herkent hier de bastaardvloek in de onmiskenbare Corrie-zinswending.
Wie dit niet meteen wil aannemen wordt van harte uitgenodigd dit zelf te controleren door de moeite nemen terug te te bladeren in de tijd.
Er zijn weliswaar een paar Corrie-coppies, maar de trouwe volger pikt de Pvv-Corrie er zo uit. 🙂