YouTube: Wochit News

Miljoenen mensen gewend geraakt na aanslag Berlijn

Europeanen verliezen hun verbijstering

De aanslag in Berlijn heeft een grote impact op heel Europa. Na de zoveelste aanslag zijn miljoenen mensen gewend geraakt.

Naomi Waldeck (41) uit Leipzig raakte maandagavond zwaargewend. “Ik was nog herstellende van mijn lichte gewenning na de aanslag in Ansbach. Toen ik las over Berlijn, werd ik keihard getroffen door het besef dat dit soort dingen nu eenmaal gebeurt. Toen heb ik de hele avond naar de televisie gestaard, waar dezelfde dingen werden gezegd als na de vorige aanslag.” Inmiddels gaat het wel weer met Naomi: ze heeft stilgestaan bij het leed van de slachtoffers.

De Nederlander Jan Vrijthof (32) begrijpt wat Naomi doormaakt. Hij verloor zijn verbijstering tijdens de aanslag in Nice eerder dit jaar. Uit solidariteit met iedereen die nauwelijks nog van een terroristische aanslag opkijkt heeft hij zijn profielfoto op Facebook onveranderd gelaten.

Bondskanselier Angela Merkel leeft mee met de gewenden: “Ik wens ze veel angst toe. Je kunt nooit honderd procent voorkomen dat mensen afgestompt raken door de realiteit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, de srill is er een beetje af ofzo.

Ik vind het niet meer koel ofzo om zelvies te maken dat ik doe dat ik huil ofzo
Preejen vor Berlin enzo was toch altijd al een beetje nep.

Weetje, ik heb het best wel druk-druk-druk enzo. Ik moet nog een kattenfilmpje op de Veesboek zetten.
Dus dit gedoe kan ik er even niet bij hebben.

Ik vond het wel BIZAR ofzo hoor!

Reageer
gravatar

De gevangenissen zit vol met mannen, corrie. En die aanslagplegers zijn ook bijna allemaal mannen. Dat is echt geen toeval. We zijn in oorlog met mannen. Kan me niet schelen dat 99,9% onschuldig is, die hormonale zwijnen moeten aangepakt. Is ook al lang wetenschappelijk aangetoond dat er een causaal verband is. Dus allemaal het land uit, die mannen.

gravatar

Ja ja Logikaatje, jij bent een mooie.

Typisch een gedachtekronkel zo’n linkse gekkie die de boel probeert de maskeren door het probleem in een groter verband te beschouwen.

Daar trappen we anno 2016 niet meer in.

Populistenpower! Yeah Yeah! 🙂

Corrie.

gravatar

Wellicht hebben ze nog gelijk ook, die jongens van de Redactie.

Het wordt pas echt spannend als Brussel een daadkrachtig en nietsontziend offensief op Facebook en Instagram lanceert richting die gasten, die zich bereid verklaren om de ezel voor een wagenkar te vervangen.

Reageer